Genderidentiteitskaart


De patiëntenorganisatie geeft een genderindentiteitskaart uit. Dit is een kaart die gebruikt kan worden samen met een officiële ID-kaart of paspoort in al die situaties die tot verwarring kunnen leiden omtrent je identiteit.

Voor mensen die in transitie zijn of anderszins - tijdelijk of permanent - 'tussen M en V in' leven, kan het lastige situaties opleveren als je ID-kaart of paspoort wordt gevraagd en dan de opmerking krijgt dat je niet op de foto lijkt, of dat je geslacht niet overeen komt met hetgeen op je ID-kaart of paspoort staat.

Zolang het op ID-kaart en paspoort niet mogelijk is om een andere keuze dan M of V aan te geven, kan de genderidentiteitskaart daarnaast meer duidelijkheid geven.

De gegevens op de genderidentiteitskaart komen overeen met die op ID-kaart of paspoort, zodat duidelijk is dat het om dezelfde persoon gaat. Let op: de genderidentiteitskaart is geen wettelijke ID-kaart en vervangt deze ook niet.

NB vanaf 1 juli 2014 kun je je gegevens laten aanpassen in het BRP en je paspoort laten wijzigen, zie ook onze pagina genderthema's, juridisch

Inmiddels is de genderidentiteitskaart al aardig bekend geraakt, o.a. in het openbaar vervoer en bij de douane, met dank aan de mensen die in de afgelopen jaren een kaart hebben aangeschaft en gebruikt.

De kaart wordt tweezijdig in kleur geprint en plastic gelamineerd op creditcard formaat.

GI-kaart voor- en achterzijde

 


Persoonlijke ID-gegevens die op de kaart komen:

- Gekozen roepnaam + achternaam
- Eerste letters voornamen als op ID-kaart/paspoort + achternaam
- Geboortedatum
- BSN (BurgerServiceNummer) 
- (Pas)foto (bij voorkeur digitaal) waarop je gezicht en hoofd duidelijk herkenbaar zijn, met voldoende scherpte en contrast met de achtergrond. Wij bewerken de foto na voor een bruikbaar resultaat.

 

Bestellen
Een genderidentiteitskaart kun je via het Bestelformulier bestellen. Vul je persoonlijke ID-gegevens niet in bij opmerkingen in dit bestelformulier, want we kunnen deze gegevens daaruit niet verwijderen. Enige tijd na je bestelling wordt per e-mail om je ID-gegevens gevraagd. 
N
a bericht van jou dat je de kaart ontvangen hebt, worden je (mails met) ID-gegevens verwijderd. We gebruiken je ID-gegevens alleen om op je kaart te vermelden. 

Prijs: € 7,00 plus verzendkosten


Inwoners van België kunnen in eigen land een genderpasje aanvragen http://transgenderinfo.be/m/praktisch/genderpasje