Oproepen 

Op deze pagina staan tal van oproepen bv. om deel te nemen aan een programma, onderzoek, etc. Ben je geïnteresseerd dan kun je contact opnemen met het adres dat staat vermeld.

NB: meedoen aan oproepen vanuit de media kan heel leuk zijn. Maar overzie wel de gevolgen van deelname aan een tv-programma, een interview, of een fotoshoot? Maak van te voren goede afspraken. Hoe je dat doet? Lees onze tips onder GENDERTHEMA'S / Advies over pers

 

Onderzoek onder de LHBT-community naar stigmatisering, discriminatie en vooroordelen(05-02-2017)
Femke Kleist is psychologie student aan de Open Universiteit. Voor haar afstudeerscriptie doet zij een onderzoek onder de LHBT-community naar stigmatisering, discriminatie en vooroordelen. De laatste tijd zeggen de krantenkoppen genoeg: "Weer mishandeling op homoplek in vondelpark", "Geweld tegen homoseksuelen en lesbiennes is verdubbeld", "Gaybrapad Leiden overgeschilderd door amateurnazi's". Een kleine selectie van het nieuws wat op ons afkomt. Meyer heeft een model ontwikkelt waaruit blijkt dat stigmatisering, discriminatie en vooroordelen invloed heeft op de mentale gezondheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen. Zelfs zodanig dat dit kan leiden tot depressies, angststoornissen of bijvoorbeeld suïcide. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 64% van de homoseksuele jongeren weleens suïcidale gedachten heeft terwijl dit 10% is onder de hetero jongeren. In dit onderzoek wil Femke graag kijken naar welke factoren LHBT-personen juist kunnen beschermen tegen deze minderheidsstress. Doe mee en vul de vragenlijst in. ( www.lhbtonderzoek.nl/index.php/567641 )  Onder de deelnemers worden ook 4 waardebonnen van Bol.com a 20 euro verloot.  Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en volledig anoniem. Aangezien deelname anoniem is, zal men geen informatie ontvangen over de (persoonlijke) resultaten van het onderzoek. Wel kan men een samenvatting krijgen van het onderzoek. Voor verdere info zie  www.lhbtonderzoek.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BNNVARA zoekt spijtoptanten
(11-01-2017)
Voor een documentaire van BNNVARA zijn is BNNVARA op zoek naar mensen die spijt hebben van hun geslachtsverandering en hierover zouden willen vertellen in een documentaire. Mocht je niet op beeld je verhaal willen doen, maar BNNVARA wel verder kunnen helpen met een persoonlijk verhaal of meer informatie, dan ben zijn zij ik daar ook mee geholpen. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotograaf zoekt transgenders van 50 jaar en ouder voor langlopend fotografie project
Paule Saviano is een New Yorkse fotograaf die met name is geïnteresseerd in het vastleggen van sociale thema's. Een huidige expositie 'From Above' gaat over overlevenden van atoombommen en gewone bombardementen tijden WO II. Deze heeft in veel musea gehangen. Nu is er een subsidie om oudere transgenders te fotograferen over een langere periode. De fotograaf heeft eerder genderkinderen gefotografeerd in de leeftijd van van 4 tot 20 jaar in verschillende landen waaronder Nederland. Deze expositie bestaat inmiddels uit 60 portretten. De fotograaf meent dat een expositie van transgenders bijdraagt aan de mondiale discusiie over transgenders en hun gelijkheid in de maatschappij. Ben je een transgender van boven de 50 en ben je geïnteresserd om hieraan deel te nemen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

TNN e.a. doen onderzoek naar Transgender en werk
TNN, Stichting genderdiversiteit en de Universiteit voor Humanistiek zijn een onderzoek gestart naar de ervaring van trans personen op de werkvloer en de arbeidsmarkt. De vragenlijst staat open voor iedereen onder de transgenderparaplu.
Dus of je nu cross dresser, non-binair, transman of transvrouw bent: Jouw ervaring telt! Klik op de link om rechtstreeks naar de vragenlijst te gaan. Bij de vragenlijst vind je ook meer uitleg over het onderzoek. Het onderzoek is bedoeld om een beter beeld te krijgen van de ervaringen van trans personen met werk (zoeken). Dit helpt TNN en stichting GenderTalent om hun werk voor trans personen en hun emancipatie op het vlak van werk te versterken

Webredactie Amsterdam Museum op zoek naar werkervaringsvrijwilligers
De webredactie van het Amsterdam museum is op zoek naar nieuwe werkervaringsvrijwilligers. Mogelijk komt er op termijn ook een betaalde plek voor 8 uur beschikbaar. Voor meer informatie zie de website.

Meld media missers
De interesse van media in transgenderthematiek kan bijdragen aan de emancipatie van transgenders. Maar niet alle media weten hoe ze het onderwerp respectvol kunnen brengen. Soms komen trans personen alleen als grap aan bod. TNN wil de media aanspreken op hun fouten, bv. via acties op sociale media. Zo wil TNN respectvolle beeldvorming stimuleren. Zie verder het bericht van TNN.
 

 
 

Beste Maartje

 

Jeste werkt vandaag niet vandaar dat je een antwoord krijgt van mij. Er zijn maar heel weinig spijtoptanten dus het zal een moeilijke zoektocht worden. Als je een korte oproep maakt en die stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan zullen we die een maand plaatsen op onze website. Er zijn op facebook veel groepen te vinden waar je ook een oproep kunt plaatsen.

 

Wat betreft de cijfers, nee die hebben wij niet paraat maar het VUMC kan je die wel geven. Het aantal nieuwe aanmeldingen daar zijn er meer dan 600 per jaar voor de volwassenen en meer dan 200 voor de kinderen. Dat zijn de cijfers van midden vorig jaar en er is een stijgende lijn. Zij kunnen je meer actuele cijfers geven.

 

Met vriendelijk groet Els Schijf