Oproepen 

Op deze pagina staan tal van oproepen bv. om deel te nemen aan een programma, onderzoek, etc. Ben je geïnteresseerd dan kun je contact opnemen met het adres dat staat vermeld.

NB: meedoen aan oproepen vanuit de media kan heel leuk zijn. Maar overzie wel de gevolgen van deelname aan een tv-programma, een interview, of een fotoshoot? Maak van te voren goede afspraken. Hoe je dat doet? Lees onze tips onder GENDERTHEMA'S / Advies over pers

 

Jonge filmmakers snijden onderbelicht thema ‘crossdressing’ aan
“Today I’m a MAN, maybe tomorrow I’m a woMAN, but I’ll always be huMAN.”Met deze gedachte ging de 22-jarige Kevin Kok aan de slag met het idee voor de korte film ‘Van Mars naar Venus’. Dit is het project waarmee hij dit jaar afstudeert aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als regisseur en scenarist. De film vertelt het verhaal van de zeventienjarige Gijs die bij zijn vader in de leer gaat om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om zich soms te kleden als vrouw ofwel crossdressen.Crossdressen is iets wat weinig aandacht krijgt in de media en maatschappij. Toch zijn er veel mannen die aan crossdressen doen. Het schrijnende is dat de meeste van deze mannen er nooit voor uit durven te komen of pas na ongeveer hun 4 levensjaar.Met deze film hoopt de jonge ambitieuze crew het onderwerp crossdressen onder de aandacht tebrengen, zodat enerzijds mannen die crossdressen zich gehoord en gezien voelen en zo de moed verzamelen om erover te praten met anderen. Anderzijds hopen zij meer begrip te kweken, zodat crossdressers niet bestempeld worden als ‘freak’, maar gewoon als mens.Kevin Kok zijn liefde om verhalen te vertellen, is begonnen op zijn twaalfde toen hij bij de plaatselijke toneelvereniging ging acteren. Nu tien jaar later is de liefde om verhalen te vertellen nog altijd aanwezig. De films die hij maakt zijn vaak persoonlijke intieme verhalen, ingezoomd op één personage. Hij is persoonlijk verbonden met het onderwerp crossdressen en daarom vormt het voor hem het perfecte thema om mee af te studeren.De voorbereidingen voor de draaidagen zijn momenteel in volle gang. Naast dat het project wordt gerealiseerd door de financiële steun van verschillende fondsen en gemeentes, heeft de crew een crowdfunding gestart. Voor meer informatie over de makers en dit project kunt u kijken op de Cinecrowd-pagina: https://cinecrowd.com/nl/van-mars-naar-venus. Wanneer de film in juli klaar is voor vertoning, wordt het project ingezonden naar verschillende filmfestivals waaronder het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Oproep voor een researchmaster
"Bij deze een oproepje voor mensen die ik mag interviewen voor mijn Researchmaster Gender and Ethnicity.
Momenteel ben ik bezig met een onderzoek voor mijn studie en richt ik mij op de LGTBQ community in Amsterdam Oost en de mate van inclusie van deze groep in Amsterdam, een stad die onderhevig is aan gentrificatie. Graag zou ik hier mensen die onderdeel zijn van deze community, alsmede met verschillende culturele achtergronden, willen spreken en interviewen. Ook zou ik de interviews graag opnemen op film. Mochten je geïnteresseerd zijn om deel te nemen of nog vragen hebben dan kun je mij op het volgende e-mailadres bereiken; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderzoek onder de LHBT-community naar stigmatisering, discriminatie en vooroordelen(05-02-2017)
Femke Kleist is psychologie student aan de Open Universiteit. Voor haar afstudeerscriptie doet zij een onderzoek onder de LHBT-community naar stigmatisering, discriminatie en vooroordelen.  In dit onderzoek wil Femke graag kijken naar welke factoren LHBT-personen juist kunnen beschermen tegen de gevolgen deze minderheidsstress. Doe mee en vul de vragenlijst in. ( www.lhbtonderzoek.nl/index.php/567641 )  Onder de deelnemers worden ook 4 waardebonnen van Bol.com a 20 euro verloot.  Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en volledig anoniem.  Voor verdere info zie  www.lhbtonderzoek.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TNN e.a. doen onderzoek naar Transgender en werk
TNN, Stichting genderdiversiteit en de Universiteit voor Humanistiek zijn een onderzoek gestart naar de ervaring van trans personen op de werkvloer en de arbeidsmarkt. De vragenlijst staat open voor iedereen onder de transgenderparaplu.
Dus of je nu cross dresser, non-binair, transman of transvrouw bent: Jouw ervaring telt! Klik op de link om rechtstreeks naar de vragenlijst te gaan. Bij de vragenlijst vind je ook meer uitleg over het onderzoek. Het onderzoek is bedoeld om een beter beeld te krijgen van de ervaringen van trans personen met werk (zoeken). Dit helpt TNN en stichting GenderTalent om hun werk voor trans personen en hun emancipatie op het vlak van werk te versterken

Webredactie Amsterdam Museum op zoek naar werkervaringsvrijwilligers
De webredactie van het Amsterdam museum is op zoek naar nieuwe werkervaringsvrijwilligers. Mogelijk komt er op termijn ook een betaalde plek voor 8 uur beschikbaar. Voor meer informatie zie de website.

Meld media missers
De interesse van media in transgenderthematiek kan bijdragen aan de emancipatie van transgenders. Maar niet alle media weten hoe ze het onderwerp respectvol kunnen brengen. Soms komen trans personen alleen als grap aan bod. TNN wil de media aanspreken op hun fouten, bv. via acties op sociale media. Zo wil TNN respectvolle beeldvorming stimuleren. Zie verder het bericht van TNN.