Individueel contact

Wil je individueel contact met een ervaringsdeskundige vrijwilliger dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor


Telefonisch of per e-mail
Wil je direct iemand spreken dan kun je bellen met het secretariaat 020 2050 914 van ma-vrij 13:00-17:00. Je krijgt dan een ervaringsdeskundige vrijwilliger aan de lijn, die mogelijk je vraag kan beantwoorden, of je hiervoor in contact kan brengen met een andere vrijwilliger.

Buiten de kantoortijden zijn enkele van onze zelfhulpgroepen via hun eigen contacttelefoon te bereiken, zie http://www.transvisie.nl/transvisie.nl/index.php/transgenders-contact

Je kunt ook vragen stellen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dit komt bij het secretariaat terecht, waar je vragen worden beantwoord of je e-mail wordt doorgestuurd naar een vrijwilliger die je vragen beter kan beantwoorden. Wordt je e-mail doorgestuurd, dan krijg je daarvan bericht van het secretariaat.

Individueel gesprek tijdens een groepsbijeenkomst
Bezoek je een groepsbijeenkomst en wil je een gesprek hebben met een van onze vrijwilligers, dan kun je dat ter plekke aanvragen. Als de vrijwilligers daar op dat moment tijd voor hebben kunnen ze dat gesprek met je voeren. Het kan ook zijn dat ze je doorverwijzen naar een individueel gesprek (zie hieronder).

Individueel gesprek buiten de groepsbijeenkomst
Transvisie biedt de mogelijkheid tot het voeren van een individueel gesprek met een ervaringsdeskundige vrijwilliger. Iemand die behoort tot de doelgroep die met veel vragen zit kan zo'n gesprek aanvragen via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De vrijwilliger die het gesprek voert is een ervaringsdeskundige vrijwilliger, maar geen hulpverlener. Voor daadwerkelijke hulpverlening bestaan er andere, professionele organisaties. Het aantal gesprekken dat met een vraagsteller wordt gevoerd is beperkt tot maximaal 3, waarbij de betreffende vrijwilliger het aantal bepaalt.

Individueel contact voor vluchtelingen
Transvisie zet zich in op meerdere manieren in om de situatie van transgendervluchtelingen te verbeteren. We beantwoorden we vragen van vluchtelingen of (vrijwillige) hulpverleners in hun omgeving over toegang tot zorg en veiligheid. Hiervoor kan contact opgenomen worden met ons secretariaat (020-2050914 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of de coördinator vluchtelingen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Via die weg kunnen vluchtelingen ook vragen om bezoek te krijgen van een van onze vrijwilligers voor een meer persoonlijk contact.

Vriendschappelijk bezoek in het ziekenhuis
Als je in een ziekenhuis wordt opgenomen voor een genderbevestigende operatie, dan vind je het misschien prettig als één van onze ervaringsdeskundige vrijwilligers op bezoek komt. Met hem of haar kun je bijvoorbeeld bespreken hoe de operatie is gegaan, wat je ervaringen in het ziekenhuis zijn en wat je kunt verwachten tijdens het verdere herstel. Jij bepaalt waar je het over wilt hebben.

Wanneer je van het genderteam of je arts de operatiedatum krijgt, kan je gevraagd worden of je bezoek van één van onze vrijwilligers wilt hebben, maar je kunt het natuurlijk ook zelf bij ons aanvragen. De vrijwilliger komt meestal op bezoek de dag voor de operatie of de dag er na, tenzij je een eigen voorkeur aangeeft.

Vraag bezoek aan via het secretariaat 020 2050 914
of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vriendschappelijk bezoek in zorginstelling,  AZC of PI
Onze vrijwilligers leggen ook incidentele vriendschappelijke bezoeken af bij transgenders in andere zorginstellingen, in een asielzoekerscentrum of in een penitentiaire inrichting. Je moet dit dan zelf aanvragen, wij komen niet ongevraagd bij je op bezoek.

Vraag bezoek aan via het secretariaat 020 2050 914
of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Vriendschappelijke begeleiding
In bepaalde situaties, bv. als je geen beroep kunt doen op familie of vrienden, kan een vrijwilliger je eventueel begeleiden naar het genderteam, bv. als een ingewikkelde transgerelateerde medische ingreep wordt besproken. De vrijwilliger gaat mee ter ondersteuning en als luisterend oor. Na het bezoek kun je samen evalueren wat er is besproken. De begeleiding is incidenteel.

Begeleiding tijdig aanvragen. Als je behoefte hebt aan begeleiding, vraag het dan twee weken van tevoren aan. De vrijwilliger die met jou mee gaat heeft dan voldoende tijd om het in de eigen agenda in te plannen en contact met je te maken. Jullie kunnen elkaar ontmoeten in de hal van het betreffende ziekenhuis, om vervolgens samen naar de afspraak te gaan.

Vraag begeleiding aan via het secretariaat 020 2050 914 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.