Transgender en geloof          

Ben je gelovig en transgender, dan kun je ook met geloofsvragen komen te zitten, wil je daarover van gedachten wisselen met andere gelovige transgenders, kom dan naar onze transgender en geloof groep. Op deze pagina vind je informatie over de bijeenkomsten, agenda en andere relevante informatie.

Het ontdekken en leren omgaan met je genderidentiteit is een proces dat gepaard kan gaan met veel vragen en worstelingen. Als je religieus bent, kunnen die vragen vanuit de dimensie van jouw levensovertuiging een heel specifieke kleur krijgen. Allerlei vragen kunnen op je af komen. Wat is mijn identiteit in een religieus perspectief? Hoe ben ik bedoeld en hoe mag ik naar mezelf kijken? Mag ik zijn wie ik ben? Past een volledige transitie binnen mijn religie? Wat brengt het allemaal met zich mee? Hoe sta ik nu in mijn relatie? Hoe ga ik om met de verschillende reacties in mijn religieuze groepering? En zo zijn er veel meer vragen te noemen, die op je af kunnen komen als je een religie hebt en transgender bent.

Gespreksgroep
In Zwolle is een een gespreksgroep waar je met deze vragen terecht kunt en waar je jouw verhaal met anderen kunt delen. Natuurlijk kun je ook hier terecht met algemene vragen die elke transgender heeft. De gespreksgroep staat open voor iedereen met een religieuze achtergrond in de meest brede zin van het woord. Iedereen die vanuit zijn of haar eigen levensovertuiging behoefte heeft aan een veilige ruimte voor een open gesprek, is van harte welkom. De gespreksgroep functioneert als zelfhulpgroep en wordt geleid door ervaringsdeskundige transgenders en een deskundige op religiegebied.

Contacttelefoon
De Transgender en Geloof groep heeft een contacttelefoon voor mensen met vragen die wordt beantwoord door een van de vrijwilligers. Het telefoonnummer is 06 82891822. 


Gegevens Transgender en geloof groep

Regio

Heel Nederland

Toelating

Aanmelden niet verplicht. Kom je voor het eerst laat het ons dan weten

Doelgroep

Transgenders met vragen rondom hun religie of levensovertuiging

Wanneer

Elke eerste zaterdag van de maand 

Plaats

Zerboltstraat 63A, 8022 RW Zwolle

Parkeren

Parkeren, gratis aan de straat

Tijdstip

Inloop om 13:30 / Programma start om 14:00 tot ongeveer 17:00 uur

Begeleiders

Jolanda, Marc en Jacqueline

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefoonnummer 06 82891822

Telefoon

Secretariaat 020 2050 914 en telefoonnummer 06 82891822

Programma

De gespreksthema's worden in overleg met de deelnemers vastgesteld
   

AGENDA 2017

 
7 januari
Programma volgt later
4 februari

Programma volgt later

4 maart

Programma volgt later

1 april
Programma volgt later
6 mei
Programma volgt later
10 juni let op: week later i.v.m. Pinksteren

Programma volgt later

1 juli
Programma volgt later
5 augustus
Programma volgt later
2 september
Programma volgt later
7 oktober

Programma volgt later

4 november
Programma volgt later
2 december Programma volgt later

Kom je voor het eerst of wil je informatie over deze gespreksgroep dan kun je ons e-mailen of je kunt bellen naar het secretariaat.
terug naar boven

Special website voor transgenders met geloofsvragen
Zie de website geloof en genderdysforie.

Aanpassing doopakte
In de protestantse kerk de PKN is een discussie opgestart over de mogelijkheid om de doopakte aan te passen nadat je van geslacht bent veranderd. Er is in het Friesch dagblad en op de website van het COC aandacht aan dit onderwerp besteed.

Bevestigingsritueel door Church of England (aangelverde informatie, 23-05 2015)
De Church of England denkt na over een ritueel om de transitie van transgenders in de kerk te bevestigen. Zie dit Engelstalige artikel in Guardian.

'Ik ben er trots op een katholieke transgender te zijn' (aangeleverde informatie, 27 mei 2015)
Artikel in Time over de wijze waarop paus Franciscus een transgender bezoeker met open armen ontving. Nu  zou de rest van de kerk moeten volgen. Lees het artikel in Time

Islam en transseksualiteit
Abdulwahid van Bommel is een islamitische docent geestelijke verzorging en schrijver. Op de website NieuwWij geeft hij een uitleg over de acceptatie van transseksualiteit binnen de islam. Op deze  website geeft hij een religieuze uitleg waarom transseksualiteit binnen de Islam geaccepteerd moet worden.