Vrienden van Transvisie

Waarom zou je donateur van Transvisie worden?
Ben je transgender, familielid van een transgender of anderzijds betrokken, dan heb je belang bij een goede patiëntenorganisatie. Wat doet Transvisie:

  • lotgenotencontact, zowel voor transgenders als hun familieleden;
  • behartigbehartiging van het collectief van transgenders door overleggen met zorgverzekeraars, genderteams, politiek, etc.;
  • individuele belangenbehartiging;
  • bij ziekenhuisopname voor een transgerelateerde operatie, op verzoek, bezoek van een vrijwilliger om bijvoorbeeld het verloop en de nazorg te bespreken;
  • informatieverstrekking over het transitieproces aan iedereen die daarin is geïnteresseerd;
  • op verzoek geven van lezingen op bij instanties en op scholen.

Dit alles wordt gerealiseerd door een grote groep vrijwilligers, vrijwilligers die zelf transgender zijn of dicht bij de transgenders staan. Zij zijn ervaringsdeskundig, hebben hetzelfde meegemaakt als jij, en willen hun ervaring graag met je delen, zodat je er niet alleen voor staat! Door donateur te worden zorg je ervoor dat we dit werk kunnen blijven doen. Wij doen iets voor jou, doe jij iets voor ons?

Patiëntenorganisatie kan bestaan dankzij donateurs
Transvisie krijgt als patiëntenorganisatie subsidie van de overheid. Onder voorwaarde dat we minimaal honderd donateurs hebben die jaarlijks ten minste €25 doneren. Donateurs zijn daarom onontbeerlijk voor ons voortbestaan. We streven naar 200 donateurs, zodat de organisatie een stevige basis heeft.

Hoe besteedt Transvisie jouw geld
De overheidssubsidie is alleen bedoeld voor informatievoorziening en lotgenotencontact. De donaties worden gebruikt voor de collectieve en individuele belangenbehartiging.

Hoeveel doneren
Een jaarlijkse bijdrage van minimaal €25 telt mee voor de overheidssubsidie, daarmee help je ons dus dubbel. Ieder ander bedrag is natuurlijk ook welkom.

Donateur worden
Donateur wordt je door de aanmeldfolder te downloaden en in te vullen. Je kunt ook bellen naar het secretariaat 020 2050 914 of je adresgegevens aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen, dan sturen we je de folder toe. Op het formulier staat het postadres. Kun je op je computer de pdf invullen, dan kan je het ingevulde formulier ook terugmailen.

Als je jaarlijks €25 overmaakt of ons daartoe machtigt steun je ons het meest, ontvang je enkele keren per jaar een nieuwsbrief per e-mail als je dat wilt, en jaarlijks een uitnodiging om een klankbordoverleg bij te wonen, waar je je stem als donateur kunt laten horen.

Vergoeding donatie door zorgverzekeraar
Een aantal zorgverzekeringen betaalt (een deel van) een 'lidmaatschap van een patiëntenvereniging'. Is dat bij jouw zorgverzekering het geval en ben je transgender of familie-van en donateur van de patiëntenorganisatie, vraag dan de 'verklaring van donateurschap' op bij het secretariaat per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , zodat je dit kunt aantonen aan de zorgverzekering. Lees ook informatie over dit onderwerp op onze pagina ANBI status.


Belastingvoordeel voor donateurs
Gewone giften kunnen worden afgetrokken bij de inkomstenbelasting. Hiervoor geldt een drempel en een maximum bij de aftrek.

Periodieke giften zijn giften waarvoor een onderhandse schenkingsakte wordt opgemaakt, waarin staat dat jaarlijks een X-bedrag van ongeveer gelijke grootte wordt geschonken voor de duur van tenminste 5 jaar. De belastingdienst heeft hiervoor een formulier opgesteld. Voor periodieke giften gelden geen drempels of maxima bij de aftrek voor de inkomstenbelasting. Zie verder de informatie van de belastingdienst over dit onderwerp. E.e.a. geldt ook voor giften in natura.

Donateurs zijn de vrienden van Transvisie. We zien je graag binnenkort als vriend!