Genderhome Groningen          

Het Genderhome Groningen/De Noordermannengroep is een zelfhulpgroep voor transseksuele mannen en vrouwen, zij die zoekend zijn en hun naasten in Groningen

Onze doelstelling is om, door het met elkaar delen van onze kennis en ervaring, elkaar te versterken in het aanpassingsproces dat hoort bij het worden van wie je bent: een prachtig mens. Het Genderhome nodigt regelmatig sprekers uit om ons vanuit allerlei invalshoeken te helpen, versterken en bemoedigen. Alle leeftijden en fasen in het transitieproces zijn vertegenwoordigd in ons bezoekersbestand.

We komen maandelijks (doorgaans op de tweede zondag van de maand) bijeen in wisselende samenstelling, gezamenlijk mannen en vrouwen of in gescheiden gespreksgroepen. De in- en uitloop is altijd gezamenlijk. Kenmerkend voor het Genderhome is de warme sfeer en de betrokkenheid van vrijwilligers en deelnemers. Wij proberen nieuwkomers zo goed mogelijk op te vangen en streven ernaar dat één van de vrijwilligers even kort een gesprek met je heeft om elkaar iets beter te leren kennen.
Onze groep is een zelfhulpgroep. Dat houdt in dat je met andere bezoekers in gesprek gaat. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers.
We vragen een kleine vergoeding voor het gebruik van de drankjes.
Als je een individueel gesprek wilt, neem dan contact met ons op via het aangegeven e-mailadres of telefoonnummer.

We sturen meestal halverwege tussen twee bijeenkomsten in een mail naar belangstellenden, waarin even wordt teruggeblikt op de vorige bijeenkomst en waarbij extra informatie wordt gegeven over de komende bijeenkomst. Wil je op de mailinglijst, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Achtergrondinformatie onder andere over het medische traject of andere professionele hulpverlening is te vinden op de pagina Genderthema's. Informatie over films, boeken, folders en links staat op de pagina Info. Op deze pagina staat ook een uitgebreide brochure voor mannen en een uitgebreide brochure voor vrouwen.

Gegevens Genderhome bijeenkomsten

Toelating Je kunt onaangekondigd deelnemen aan onze bijeenkomsten, hoewel we het wel op prijs stellen wanneer je tevoren even een mailtje stuurt
Doelgroep Volwassen transmannen, transvrouwen en transgenders, zij die nog zoekende zijn naar hun genderidentiteit en naasten
Plaats Humanitasgebouw 'Eeterie de Globe' aan de 
Akerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen
Wanneer Elke tweede zondag van de maand
Tijdstip 14:00 - 18:00 uur
Parkeren In de omgeving van het Genderhome is het op zondag bijna overal betaald parkeren. Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer
Begeleiders

Tess (algehele coördinatie)
Tess, Gerlinde, Silke (transvrouwen)

Chris en Jason (transmannen)

Contact email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon Secretariaat 020 20 50 914
Programma 14:00 - 14.30 uur: Gezamenlijke inloop met koffie, thee en frisdrank

14.30 - 17:00 uur: Afwisselend gescheiden / gezamenlijk programma  voor transmannen en transvrouwen.

17:00 - 18:00 uur: Gezamenlijke uitloop met hapjes en drankjes

 

Agenda 2017      
 Datum  Samen / Apart  Vrouwenactiviteit  Mannenactiviteit
8 januari
 Apart  Passabiliteit
 Passabiliteit
12 februari
 Eerst samen, dan apart  Na de transitie  Na de transitie
12 maart
Samen of apart  Coming out
 Coming out
9 april
Samen  Fitness (Assen)
 Fitness (Assen)

21 mei
(andere week)

Apart  Socialisatie  Socialisatie
11 juni
Samen (H)Erkenning  (H)Erkenning
9 juli Samen of apart
 Indentiteit  Indentiteit

27 augustus
(andere week)

Apart en samen  Buitenactiviteit  Buitenactiviteit
10 september
Apart  Middenfase transitie
 Middenfase transitie
15 oktober
Apart  Operaties
 Operaties
12 november
Apart  Logopedie
Logopedie
10 december
Samen
 Kerstbijeenkomst  Kerstbijeenkomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande onderwerpen zijn onder voorbehoud. Neem even contact op wanneer je meer informatie wilt.
terug naar boven

(H)Erkenning
Als iemand ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kan dit bij de partner en familieleden veel emoties teweegbrengen. Daarom is er speciaal voor partners en familieleden de werkgroep (H)Erkenning. We streven ernaar om jaarlijks in mei een speciale bijeenkomst voor de naasten te organiseren onder leiding van (H)Erkenning.