Eigen uitgaven

Transvisie heeft naast deze website en een besloten facebookgroep. Verder geeft Transvisie folders, brochures, boekjes en een glossy uit.

Facebook
Wij nodigen iedereen van harte uit om ons te volgen op facebook. Wij hebben een besloten groep waar je lid van kunt worden. Let wel op anoniem is helaas niet mogelijk op facebook. Op deze facebookpagina delen wij actueel nieuws over onze activiteiten, over transgenderzorg en andere actuele onderwerpen

Folders, brochures, boeken en glossy. 
De boeken en glossy worden bij een drukkerij gemaakt en zijn via de website te bestellen tegen kostprijs plus verzendkosten. 
De folders en brochures maken we zelf en zijn via de website te bestellen tegen de kostprijs plus verzendkosten. De folders en brochures zijn hieronder ook gratis te downloaden als PDF.

Naast ons eigen materiaal vind je via het 'Info menu' ook een selectie van boeken, films, documentaires en websites van anderen waar je goede informatie kunt vinden.

Op onze pagina genderthema's vind je verder een uitgebreide uitleg over een aantal belangrijke begrippen, vragen en thema's, zoals coming out, het transitieproces, de zorgverzekering, het medische en het juridische traject.

Onze folders en brochures op papier bestellen:  Bestelformulier

Of download ze hieronder gratis als PDF

 

 


Een overzicht van alle activiteiten van Transvisie: de zelfhulpgroepen, voorlichting en informatie, uitgaven, belangenbehartiging, media, contacttelefoons.

PDF 20 pagina’s A5.
juni 2015#2

 


Informatie over onze zelfhulpgroep voor transgender jongeren tussen de 20 en 35 jaar.

PDF 4 pagina’s A5.
juni 2015#2

 


Een overzicht van onze zelfhulpgroepen voor transmannen. En uitgebreide informatie over de medische behandeling, de operaties en de behandeling na de operaties.

PDF 32 pagina’s A5.
juni 2015#2 
bijgewerkte versie

   

 

Een overzicht van onze zelfhulpgroepen voor transvrouwen. En uitgebreide informatie over de medische behandeling, de operatie(s) en de behandeling na de operatie.

Belangrijk:
ontharen van de GBC zone kost veel tijd. Kijk eerst op de pagina’s met een grijs driehoekje

PDF 36 pagina’s A5
juni 2015

 

 


Informatie over onze zelfhulpgroep voor ouders met genderkinderen tot ongeveer 18 jaar en het aanbod voor genderkinderen tot ongeveer 12 jaar.

PDF 4 pagina’s A5
juni 2015

 


Informatie over onze zelfhulpgroep voor familie en naasten van volwassen transseksuelen en transgenders.

PDF 4 pagina’s A5
juni 2015

   


Je bent geen vrouw en geen man, wat ben je dan? Informatie over onze zelfhulpgroep voor mensen die geen genderkeuze maken.

PDF 4 pagina’s A5
juni 2015

 


Informatie over onze zelfhulpgroep voor mensen die transgender zijn en gelovig.

PDF 4 pagina’s A5
juni 2015

 


Informatie over onze genderidentiteitskaart zie ook de pagina genderidentiteitskaart. De kaart kun je eenvoudig via het bestelformulier bestellen.

Je kunt ook deze folder invullen en opsturen als je een kaart per post wilt bestellen. Nederlandse en Engelse tekst.

PDF 4 pagina’s A5
juni 2015

   

 

   

Onze glossy  Bestelformulier

 

Genderglossy Kenneth/Vicky. Een glossy met daarin de ervaringsverhalen van  transgender kinderen, jongeren en hun naasten en het werk van de patiëntenorganisatie.

Prijs: € 5,00

   

 


Onze boeken  Bestelformulier

Hoera, het is een mensje Leidraad voor ouders van genderdysfore kinderen.
Els Schijf, eindredactie Bastiaan Franse. 
Dit boek is geschreven door de moeder van een genderdysfoor jongetje dat zich uitgesproken meisjesachtig gedraagt. Het is het eerste boek over jonge genderdysfore kinderen op de Nederlandse markt. Het boekje is onlangs herdrukt en ziet er prachtig verzorgd uit.
Transvisie, 2010, 66 pag.

ISBN 90-73890-09-8. 

Prijs: € 10,00

 

 

 

 

 

Genderdysforie en school. Leidraad voor de begeleiding van genderdysfore leerlingen.

Els Schijf, eindredactie Bastiaan Franse en Mariëtte Hermans.
Dit boek geeft informatie en adviezen aan jongeren, hun ouders en schoolmedewerkers ter ondersteuning van een positieve en op maat gemaakte begeleiding van genderdysfore leerlingen op school. Het is het eerste boek over de praktijk van genderdysforie op school op de Nederlandse markt.

Transvisie, 2010, 66 pag.

ISBN 978-90-816540-1-2.

Prijs € 10,00