Jongvolwassenen         

De Jongvolwassenengroep is dé zelfhulpgroep van Patiëntenorganisatie Transvisie voor jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar

Voor wie?
Ben je transman, transvrouw, genderqueer of misschien nog volop op zoek? De Jongvolwassenengroep is bedoeld voor elke jongvolwassene die op de een of andere manier met de eigen genderidentiteit bezig is en op zoek is naar lotgenotencontact. In welk stadium van je zoektocht je je momenteel bevindt, maakt niet uit. Ook niet of je in behandeling bent (geweest) bij een genderteam of dat nog van plan bent. Als richtlijn hanteren we wel een leeftijd tussen 18 en 30 jaar. Het is een open groep, dat wil zeggen dat iedereen welkom is, die tot de doelgroep behoort. Bij twijfel kun je ons altijd een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. e
sturen.


Wat kan je verwachten?
De Jongvolwassenen bijeenkomsten zijn er in twee smaken. In de oneven maanden komen we bij elkaar in de ontvangstruimte van Transvisie om een goed begeleid gesprek te voeren over een vooraf bepaald thema. Thema's die al eens langs zijn geweest zijn: beeldvorming, omgaan met kritiek, de coming out en werk/stage. We wisselen ervaringen uit en luisteren naar elkaars verhaal. Onderaan deze pagina vind je de thema's voor de komende bijeenkomsten.

In de even maanden gaan we met elkaar iets leuks doen. Dit kan bijvoorbeeld een drankje zijn in een café, een bezoek aan een bezienswaardigheid ergens in het land of een strandwandeling. We vragen de groep regelmatig om ideeën voor thema’s of uitjes, dus we bepalen het met elkaar!

Onze groep is een zelfhulpgroep, dat houdt in dat je met andere bezoekers in gesprek gaat. De groep wordt begeleid door (ervarings-)deskundige vrijwilligers. Belangrijk aan de groep is dat iedereen zich veilig voelt. Iedereen gaat respectvol met elkaar om en alles wat besproken wordt tijdens een bijeenkomst blijft binnen de betreffende vier muren. Er is geen vraag raar of onderwerp taboe. Ook als je even
niets wil zeggen, en liever luistert naar de verhalen en ervaringen van anderen, is daar alle ruimte voor. Samen maken we de groep.

Wie kan je verwachten?

Gemiddeld genomen zijn we met vijftien tot twintig mensen. Je hoeft je van te voren niet aan te melden, dus voor ons blijft het ook altijd een verrassing hoeveel mensen we zullen ontmoeten. De groep heeft een wisselende samenstelling. Sommige mensen komen één keer kijken, anderen missen geen enkele bijeenkomst. Hierin ben je helemaal vrij. Twee gezichten zal je wel altijd tegenkomen, en dat zijn wij, Lisa en Gina, de vrijwilligers die deze bijeenkomsten organiseren en begeleiden. We zullen ons hieronder even aan je voorstellen.

  • Lisa (1972) is rond haar 40e in transitie gegaan. Ze woont in Amsterdam en houdt van theater, reizen en muziek maken. Vanuit haar werk als coach en trainer begeleidt ze anderen graag in hun groeiproces. Lisa weet altijd een veilige sfeer te creëren en je tot heldere, nieuwe inzichten te brengen.
  • Gina (1991) is cisgender. Zij woont in Amsterdam. Naast haar passie voor koken (en dit ook opeten), is ze een fanatieke yogi. Vanuit haar studie psychologie helpt ze graag anderen zich prettiger te voelen, en weet ze iedereen op zijn gemak te stellen.

Algemene informatie
Aanmelden is niet nodig. We beginnen om 14:00 uur (tenzij anders vermeld), en de inloop start om 13:30 uur. Vanaf dan ben je dus welkom om rustig kennis te maken of bij te praten met anderen. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16:30 uur, waarna we afsluiten met een drankje.

De groepsgesprekken zijn altijd gratis, aan de uitjes kunnen kosten verbonden zijn. Indien je de reiskosten naar de bijeenkomsten niet zelf kunt dragen, kun je deze declareren bij Transvisie. Vraag ons tijdens de bijeenkomst om een declaratieformulier.

Je kunt je inschrijven op onze mailinglijst, als je het fijn vindt om ook via de e-mail op de hoogte te worden gehouden. We sturen steeds ruim een week voor de bijeenkomst een mail met meer informatie.


AGENDA 2017

     
 Datum Activiteit Tijd Locatie
14 januari
Workshop rond het thema 'Werk' met medewerking van GenderTalent
14.00 - 1700 Amsterdam
Weteringschans 259
11 februari
Bezoek aan Museum Beeld&Geluid
14.00 - 17.00 Hilversum
11 maart

Bijeenkomst met thema 'twijfel'

14.00 - 17.00

 Amsterdam
 Weteringschans 259

1 april

(let op gewijzigde datum)

Bewegen in je gender
14.00 - 17.00  Amsterdam
 Cliffordstraat 38
13 mei Bijeenkomst met als thema 'The deep Issue of Identity', mmv Persia West
14.00 - 17.00  Nader te bepalen
10 juni BBQ 14.00 - 17.00  Nader te bepalen
9 september programma volgt nog    
14 oktober programma volgt nog    
11 november programma volgt nog    
9 december programma volgt nog    
naar boven