Vrouwengroepen        


De vrouwengroepen van Patiëntenorganisatie Transvisie zijn er voor mensen die als man zijn geboren, maar zich meer een vrouw voelen.

Heb je het gevoel dat je meer vrouw bent dan man, dan kun je terecht bij één van onze gespreksgroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. 

Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van man naar vrouw inhoudt. Onze groepen zijn zelfhulpgroepen. Dat houdt in dat je met andere bezoekers in gesprek gaat en daardoor jezelf kunt ontplooien. De groepen worden begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Op twee plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transvrouwen terecht kunnen: in Amsterdam en in Groningen. De informatie over Groningen staat op onze pagina Genderhome Groningen De informatie over Amsterdam staat hieronder.

Achtergrondinformatie onder andere over het medische traject is te vinden op onze pagina Genderthema's. De informatie over films, boeken, folders en links staat op onze pagina Info. Op deze pagina staat ook een uitgebreide brochure voor vrouwen.

Vrouwengroep Amsterdam
De Vrouwengroep Amsterdam komt regelmatig, bijna maandelijks bij elkaar. Deze groep is voor transvrouwen van alle leeftijden vanaf 18 jaar en in alle fasen van het transitieproces. De Vrouwengroep is een prettige en veilige plek om andere transvrouwen te ontmoeten, van gedachten te wisselen en nieuwe contacten te maken.

Programma
Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek, een gastspreker, of een combinatie hiervan. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, en iets te eten en te drinken.In de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod, die met transseksualiteit te maken hebben.

Gegevens Vrouwengroep Amsterdam

Regio Heel Nederland
Toelating Aanmelden niet verplicht
Doelgroep Transgender vrouwen vanaf 18 jaar
Plaats                   

Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam

Wanneer  3e zondag van de onderstaande maanden
Duur 13:00 - 18:00 uur
Parkeren Parkeren achter Humanitas, Sarphatistraat 4, vanaf 13.00 tot 13.30!
Begeleiders Willemijn, Laura, Rachel
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon Secretariaat 020 2050 914
Programma Diverse thema middagen met en zonder gastsprekers, zie agenda.
   

 Agenda 2017

 

15 januari

Mogelijkheden voor aangezichtschirurgie

19 februari

reguliere bijeenkomst

19 maart

Film-middag met aansluitend discussie

23 april

programma volgt nog

21 mei

programma volgt nog
18 juni

programma volgt nog

16 juli

programma volgt nog
20 augustus programma volgt nog
17 september programma volgt nog
15 oktober programma volgt nog
19 november programma volgt nog
17 december programma volgt nog

terug naar boven

(H)Erkenning voor naasten van transgenders
Als je ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kun je danig in de war raken en heel erg met jezelf bezig zijn. Maar bij de partner en familieleden kan dit ook veel emoties teweegbrengen. Speciaal voor hen is er de werkgroep (H)Erkenning