Internationale Transgender Gedenkdag

Jaarlijks herdenken we in de week van 20 november de honderden transgender personen die door geweld om het leven zijn gekomen. Met deze Transgender Gedenkdag vragen we aandacht voor transfobie en tonen we ons solidair met de slachtoffers en hun nabestaanden.

De gedenkdag vindt dit jaar plaats in Amsterdam en Zwolle en is online te volgen, op vrijdagavond 20 november.

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen in Nederland iets meekrijgen over deze dag. Want ook in Nederland ben je niet altijd veilig als transgender persoon. Dagelijks hebben mensen die afwijken van de gendernorm te maken met uitsluiting en discriminatie. Zo worden trans personen in Nederland 7 keer zo vaak mishandeld of daarmee bedreigd. Deze week zijn we nog opgeschrikt door het nieuws dat Özge, een trans vrouw, in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn met geweld om het leven is gebracht.

Dit jaar hangen er in Den Haag en Zwolle posters in de openbare ruimte om de Transgender Gedenkdag meer bekendheid te geven. We hopen ook dat jij of jouw organisatie kan bijdragen aan de zichtbaarheid van deze dag en het uitspreken tegen transfobie.

Daarom vragen we jullie om 20 november onze poster en boodschap te delen:

Op Internationale Transgender Gedenkdag staan we stil bij de honderden transgender en genderdiverse mensen die dit jaar wereldwijd om het leven zijn gebracht. En vragen we aandacht voor de veiligheid van trans mensen. Want ook in Nederland is geweld. Spreek je uit voor de veiligheid en gelijkheid van transgender mensen en deel deze poster. Samen sterk tegen Transfobie! #tdor2020 #saytheirname #translivesmatter

Of deel de berichten van TNN op facebook , twitter of instagram.

Meer informatie vindt je op:
https://www.transgendernetwerk.nl/transgender_gedenkdag_2020/
www.transgendernetwerk.nl/veiligheid