onderlingcontact_mannengroep

Vanaf 6 november 2021 gelden er aangescherpte coronamaatregelen voor fysieke bijeenkomsten. Bekijk hier wat dit betekent voor de bijeenkomsten van Transvisie.

De Mannengroep is een open groep voor transgender mannen (vrouw naar man) vanaf 18 jaar. Een prettige plek om andere transgender mannen of mannen met een transgender achtergrond te ontmoeten, van gedachten te wisselen en nieuwe contacten te maken. Veiligheid en zelfontwikkeling staan hierbij centraal.

De groep is voor transgender mannen in verschillende fases van omgaan met de genderidentiteit en het transitieproces. Of je nu twijfelt over je identiteit en wil onderzoeken wat de juiste weg is, al weet dat je de mannelijke identiteit hebt, je in transitie bent of de transitie al achter de rug hebt, iedereen is welkom.
Wat de mannengroep voor jou kan betekenen verschilt per persoon, wel zien wij dat het over het algemeen kan helpen bij herkenning, informatie krijgen, zelfacceptatie en je gesterkt voelen.

Als je het gevoel hebt dat je meer man bent dan vrouw, dan kan je terecht bij één van onze mannengroepen. Hier ontmoet je mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Deel je ervaringen met anderen en leer van elkaars ervaringen, word zelfbewuster en kom steviger in je schoenen te staan. Ook kan je informatie krijgen over wat een transitie van vrouw naar man inhoudt.

Op meerdere plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transgender vrouwen terecht kunnen:

De subgroep ‘de Veteranengroep’ is voor mannen die de transitie al een aantal jaar achter zich hebben. Voor deze groep kan op verzoek een bijeenkomst worden georganiseerd. Zou je dat graag willen? Stuur dan een e-mail naar mannengroep@transvisie.nl.

Wanneer Maandelijks, elke 4e zaterdag van de maand
Tijden 15.00 – 19.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur, thema van 15.00 – 17.00 uur
Locatie De Dansfabriek, Hildo Kropstraat 8, 3431CC Nieuwegein

De Mannengroep organiseert inmiddels weer fysieke bijeenkomsten (op een nieuwe locatie in verband met de covid-maatregelen). Kijk in de agenda of informeer bij de groep.

Agenda

Partners, familie of vrienden zijn ook welkom op de bijeenkomsten. Om te voorkomen dat de groep te groot wordt graag contact opnemen met de groepsleiding.

Het programma van de bijeenkomsten wisselt, hieronder zie je een overzicht van de onderdelen die vaker terugkomen.

Ontmoetingsmiddag:
Een prettige plek om in een vrijblijvende omgeving in contact te komen met andere transgender mannen of mannen met een transgender achtergrond. Hierbij kan je denken aan een zomerborrel of een kerstborrel.

Groepsgesprek met een onderwerp:
De onderwerpen voor een groepsgesprek worden vooraf bepaald. Veel van deze onderwerpen komen regelmatig terug omdat ze voor de groep erg belangrijk zijn.
Tijdens de groepsgesprekken kunnen bezoekers ook zelf onderwerpen voorstellen, als blijkt dat deze onderwerpen leven in de groep kan zo’n onderwerp een vast onderwerp wordt.

Eerdere groepsgesprekken gingen onder andere over:

  • Verwachtingen van een transitie.
  • Relaties.
  • Coming-out.
  • Kleding en omgang met je lichaam in de zomer (als je je niet kan verstoppen in wijde truien).
  • Wat doe je op sociale media en online.
  • Intimiteit en seksualiteit.
  • Alles wat je altijd al van een cisgender man wilde weten, maar nooit hebt durven vragen (wat heb je gemist als je niet als jongen bent opgevoed en hoe kijken cisgender mannen aan tegen mannen met een trans*achtergrond)

Ook zijn er onderwerpen die altijd terug blijven komen op onze bijeenkomsten zoals: stem, zelfvertrouwen, zingeving, positieve kanten van transitie, boeken en films.

Heb je zelf een onderwerp dat je graag wil bespreken? Stuur een e-mail naar mannengroep@transvisie.nl.

Gastsprekers:
Regelmatig ontvangen wij professionele gasten die komen spreken over hun ervaringen in hun vakgebied. Hierbij kan je denken aan artsen, coaches of een zangdocent. Maar ook mensen met een trans*achtergrond die ervaringen delen over hun operaties of hoe ze hun kinderwens vorm hebben gegeven.

 

Begeleiding:

Wij vinden het belangrijk dat de bijeenkomsten een prettige en veilige plek zijn die in een goede sfeer verlopen. Daarom zijn er bij de bijeenkomsten altijd ervaren begeleiders aanwezig om alles in goede banen te leiden. De begeleiders zijn allemaal vrijwilligers met een achtergrond die aansluit bij de groep die ze begeleiden.

Als je onzeker (over iets) bent, een vraag hebt of ergens mee zit kan je de begeleiders altijd aanspreken, zij zullen je graag helpen waar zij kunnen. Als je behoefte hebt aan een één op één gesprek, en de begeleider heeft er ruimte voor, zijn zij ook altijd bereid één op één met je te praten.

Transvisie is er voor iedereen. Wij vinden het belangrijk dat alle trans personen en hun vrienden en familie een bijeenkomst kunnen bezoeken als zij daar behoefte aan hebben. Daarom vergoeden wij de reiskosten voor een bijeenkomst aan bezoekers met een laag inkomen die de kosten niet zelf kunnen betalen en deze niet vergoed krijgen.

Normaal vergoeden wij alleen OV-kosten. Mensen die het OV niet kunnen gebruiken krijgen een vast bedrag per kilometer voor vervoer met de auto vergoed en eventueel de parkeerkosten.

Download het ‘declaratieformulier bezoeker’ en vul deze in. Geef op het formulier aan dat je het zonder vergoeding niet of met moeite kan veroorloven om naar de groep te komen. Wij vertrouwen op je eigen inschatting en vragen hiervoor geen bewijs of uitleg. Op deze manier hopen we mensen tegemoet te komen die het echt nodig hebben.

Stuur een nieuw formulier voor elke bezochte bijeenkomst via e-mail of per post.

e-mail: boekhouding@transvisie.nl
post: Transvisie, t.a.v. Penningmeester, Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht.

Het is belangrijk dat iedere bezoeker op onze bijeenkomsten zich prettig en veilig voelt. Dit kan
alleen als iedereen elkaar in hun waarde laat en elkaar met respect behandeld.

Tijdens de bijeenkomsten zijn onze omgangsregels-2021 van toepassing.

Meer informatie over transgender zijn en transitie kan je vinden op de pagina ‘Transitie‘.

Staat jouw persoonlijke vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

E-mail mannengroep@transvisie.nl
Algemeen nummer Transvisie 085-1303846  of zie  contactgegevens
16