Jongeren (Go)

Contactgroep voor transgender jongeren van 12 t/m 18 jaar.

Go organiseert twee jongerenmiddagen per jaar. Op de pagina van Genderkind en ouders staan de andere activiteiten van Go, zoals bijvoorbeeld de familiedag waar jongeren uiteraard ook welkom zijn.

Voor wie.

Heb je het gevoel, meer meisje te zijn dan jongen? Of meer jongen dan meisje? Of misschien weet je het gewoon nog niet zo. Misschien voel je je zowel jongen als meisje, of misschien wel geen van beide. Dan kun je terecht op onze jongerendag. Daar ontmoet je jongeren die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelen hebben.

Een jongerendag is voor  transgender jongeren van 12 tot 18 jaar. Tijdens de dag kunnen deze jongeren elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en gezellig een dag samenzijn. De bijeenkomst staat open voor transgender jongens, transgender meisjes en jongeren die meer non-binair zijn.

Agenda.

Er zijn op dit moment geplande bijeenkomsten voor jongeren

Contactgegevens.

Nieuws en mededelingen.

Whatsapp-groepen en andere online groepen.

Frequentie, dagen en tijden, locatie.

Er worden twee jongerenmiddagen per jaar georganiseerd, meestal voor de zomer en in het najaar. Exacte dagen en tijden staan in de agenda. De bijeenkomsten zijn in principe open, welkom is iedereen voor wie deze bijeenkomsten zijn bedoeld. Ben je geïnteresseerd in een bijeenkomst en behoor je tot de doelgroep, dan kun je worden uitgenodigd. Meld je aan bij het secretariaat van Go (zie onder ‘contact’) en laat je op de mailinglijst zetten. De exacte locatie ontvang je in de uitnodigingsmail.

Achtergrondinformatie.

Informatie over transgender jongeren is terug te vinden op onze pagina ‘Transitie‘, onder ‘kinderen en jongeren’. Wetenschappelijke artikelen zijn te vinden op onze pagina ‘Wetenschap’, onder kinderen en jongeren. Ouders van volwassen transgender jongeren kunnen terecht bij ‘(H)Erkenning’.

Transgender jongeren vanaf ongeveer 12 tot 18 jaar kunnen eventueel voor psychologische ondersteuning terecht bij verschillende organisaties, zie onze pagina behandelaars. Bij deze organisaties zitten gespecialiseerde professionele hulpverleners die in het kader van de GGZ zorg of in het kader van medische behandeling transgender jongeren kunnen bijstaan. Voor meer informatie over behandelaars kun je ook contact opnemen met het het algemene nummer van Transvisie.