onderlingcontact_enschede

Vanaf 6 november 2021 gelden er aangescherpte coronamaatregelen voor fysieke bijeenkomsten. Bekijk hier wat dit betekent voor de bijeenkomsten van Transvisie.

Transvisie organiseert in samenwerking met COC Twente-Achterhoek open bijeenkomsten voor alle transgenders (transgender mannen, transgender vrouwen en alle anderen met vragen rondom hun genderidentiteit).

Heb je het gevoel dat je meer vrouw bent dan man, of meer man bent dan vrouw, of voel je je beide of juist geen van beide dan kun je terecht bij het Transgendercafé Enschede. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. In een ontspannen sfeer, gezellige entourage met leuke muziek, kunnen bezoekers vrijuit praten en ervaringen delen onder het genot van een hapje en drankje (1ste drankje aangeboden door het COC). Gemiddeld komen er zo’n 20-30 deelnemers per keer.

Er is ter plaatse gelegenheid om je om te kleden. Mocht je andere geïnteresseerde transgender mensen kennen, vraag ze gerust om mee te komen. Informatie over het Transgendercafé Enschede is ook te vinden op de website en Facebookpagina van het COC Twente-Achterhoek.

Frequentie Maandelijks
Wanneer in de regel de eerste dinsdag van de maand (zie agenda)
Tijden 19.30 – 23.00 uur
Locatie Café Stonewall, Walstraat 12 – 14, 7511 GH Enschede

Het Transgendercafé Enschede werkt op verzoek van de bezoekers met thema-avonden. De thema’s worden aangepast aan de vraag en de behoefte van de bezoekers. Deze thema-avonden kunnen variëren van een spreker met een presentatie, een filmavond, of een workshop over bijvoorbeeld werken en solliciteren. Het zijn altijd onderwerpen die met transgenderzijn te maken hebben. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige, vrijwillige begeleiders.

De barmannen van Stonewall dragen bij aan de gemoedelijke sfeer.

Transvisie is er voor iedereen. Wij vinden het belangrijk dat alle trans personen en hun naasten een bijeenkomst kunnen bezoeken als zij daar behoefte aan hebben. Transvisie vergoedt de reiskosten naar en van een bijeenkomst aan bezoekers met een laag inkomen, die de kosten niet zelf kunnen betalen en die de kosten ook niet vergoed krijgen van een andere instantie (gemeente, zorgverzekering, etc.). Transvisie is daarvoor aangewezen op donaties.

Vergoeding vindt in principe plaats op basis van OV-kosten. Van mensen die redelijkerwijs geen gebruik kunnen maken van het OV worden de autokosten vergoed op basis van een bepaald bedrag per km. en evt. de parkeerkosten.

Een bezoeker die hiervoor in aanmerking wil komen vraagt aan een begeleider van de groep het ‘Declaratieformulier bezoeker’ en vult dit formulier volledig in. Op het formulier geeft de bezoeker met een vinkje aan dat deze zonder vergoeding het zich niet of alleen met moeite had kunnen veroorloven om naar de groep te komen. Er hoeven geen bewijsstukken van laag inkomen of uitleg te worden bijgevoegd. We vertrouwen op de eigen inschatting van de bezoeker. Op die manier hopen we mensen tegemoet te komen die het echt nodig hebben.

De bezoeker stuurt het formulier per keer per e-mail aan penningmeester@transvisie.nl., of per post aan Transvisie, t.a.v. Penningmeester, Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht.

Tijdens de bijeenkomsten zijn onze omgangsregels-2021 van toepassing.

Achtergrondinformatie over transgenderzijn en een transitie is te vinden op onze pagina ‘Transitie‘.

9