Corine is sinds januari 2023 voorzitter van Transvisie. Door haar politieke ervaring (gemeenteraadslid Utrecht) en eerdere bestuursfuncties (o.a. voorzitter TNN) is Corine meer dan een bekwame voorzitter voor onze stichting.
Wende is al meerdere jaren vrijwilliger en heeft eerder een bestuursfunctie voor Transvisie vervuld. Ze is sinds april 2023 aangetreden tot secretaris van het bestuur. In het dagelijks leven werkt Wende als manager service bij een grote warenhuis in Nederland. Verder is Wende met haar administratieve knowhow de persoon voor de functie secretaris.
Rien is sinds 2023 penningmeester bij Transvisie. Rien heeft meer dan 20 jaar ervaring als Beleidsadviseur subsidies, Financieel beleidsadviseur, Hoofd bedrijfsbureau welzijn en is daarom een zeer waardevolle schakel binnen de boekhouding van Transvisie.
Chris is sinds 2023 bestuurslid HRM bij Transvisie. Sinds 2002 is Chris actief in de wereld van loopbaanbegeleiding, Coaching en trainer. Deze functies heeft zij o.a. voor ABN-Amro mogen bekleden. Chris is binnen Transvisie samen met haar team het aanspreekpunt voor alle vrijwilligers als het op HRM gebied aankomt.
Ru (die/diens – hij/hem) is sinds november 2023 bestuurslid bij Transvisie en sinds december 2022 lid van het team Belangenbehartiging. In diens werk was Ru ook vaak actief als belangen-behartiger. Tegenwoordig nog voor de belangen van dieren. Met diens verleden als directeur van een adviesbureau brengt Ru ook veel managementervaring in het bestuur in.
Justus Eisfeld is sinds april 2022 aangesteld als raadslid van de RvA van Transvisie. Eisfeld is voormalig penningmeester van onze organisatie en als Strategy & Impact Lead werkzaam binnen Hivos. Door Eisfeld zijn kennis binnen de financiële markt is zijn raadgevende rol binnen onze RvA van zeer grote waarde.
Harmen ter Welle is sinds 2022 als voormalig bestuurslid belangenbehartiging toegetreden tot de Raad van Advies. Harmen werkt als zelfstandig ondernemer in de gezondheidsbranche. Vanuit Ter Welle & Associes (TW&A) realiseert Harmen samen met geassocieerde professionals en opdrachtgevers doordachte vernieuwingen in ‘health & life sciences’. Rondom thema ‘valuebased healthcare. Verbindt zorgverzekeraars, zorgaanbieders en farmaceutische bedrijven.
Stichting Transvisie is op 26 maart 2010 opgericht (statuten-2013). Transvisie heeft een aantal kerntaken (wettelijke en statutaire taken) en bedrijfsvoeringstaken.
Het bestuur als collectief is verantwoordelijk voor de strategie en het beleid van de organisatie. Kern- en bedrijfsvoeringstaken zijn ondergebracht in portefeuilles. Elk bestuurslid draagt de verantwoordelijkheid voor beleid, uitvoering en verantwoording van de eigen portefeuille. De werkzaamheden binnen een portefeuille worden door of namens de portefeuillehouder uitgevoerd door een of meer vrijwilligers. De portefeuillehouder kan zich (per deelgebied) laten ondersteunen door een coördinator, een commissie, of een of meer vrijwilligers.
Om de visie en missie van Transvisie te realiseren, moeten de kerntaken van Transvisie goed en zorgvuldig worden uitgevoerd. Bij het uitvoeren van deze kerntaken worden vier fasen onderscheiden:
Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Veelal zijn dit ervaringsdeskundigen, die op de een of andere wijze gerelateerd zijn aan de doelgroep.
Transvisie komt voort uit de werkgroep Transseksualiteit en Genderdysforie die viel onder de Landelijke Vereniging Humanitas. In 2010 heeft Humanitas besloten deze werkgroep niet langer te ondersteunen. De werkzaamheden van deze werkgroep zijn voortgezet door twee verschillende, zelfstandige opererende organisaties: Patiëntenorganisatie Stichting Transvisie en Transvisie zorg (ggz-instelling thans onderdeel van de Parnassia groep).
De financiële middelen van Transvisie bestaan uit: een subsidie van het fonds PGO (ministerie van VWS), donaties van donateurs en tegenprestaties voor de levering van producten en diensten.
Transvisie heeft de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Gegevens over de ANBI-status:
Naam | Stichting Transvisie centrum voor genderdiversiteit, h.o.d.n. Transvisie |
RSIN (Fiscaalnummer) | 822264031 |
Nummer KvK | 34388374 |
Bestuur | Zie onder Besturing en Bestuur |
Beloningsbeleid | Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door onbezoldigde vrijwilligers |
Beleidsplan | Zie onder Jaarplannen |
Doelstelling | Behartigen van de belangen van personen met een afwijkende genderidentiteit en hun naasten |
Verslaglegging | Zie onder Jaarverslagen |
Financiële verantwoording | Zie onder jaarverslagen |
De ANBI-status heeft in de praktijk een aantal voordelen voor zowel Transvisie, als voor haar vrijwilligers en donateurs. Organisaties voor goede doelen, met een ANBI status, zijn volledig vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Ze hoeven geen schenkbelasting te betalen over giften of over uitkeringen die zij in het algemeen belang doen. Ze betalen geen erfbelasting over ontvangen erfenissen (bv. als Transvisie is opgenomen in een testament). Een vrijwilliger of donateur die een gift of donatie aan Transvisie doet kan deze meestal aftrekken bij de inkomstenbelasting.
Wat te doen bij klachten?
Transvisie doet haar uiterste best om iedereen die te maken heeft met Transvisie zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een klacht zien we als een signaal om onze dienstverlening, communicatie of informatieverstrekking te verbeteren. Daarom horen we het graag als er iets niet goed gaat.
Klacht indienen
Ben je niet tevreden over onze diensten of activiteiten?
Heb je geen klacht, maar vragen, opmerkingen of suggesties?
Ben je vrijwilliger en heb je een klacht?
Ook als vrijwilliger kun je klachten melden. Bijvoorbeeld over de organisatie van de activiteit(en) waarbij je betrokken bent, grensoverschrijdend gedrag dat je meemaakt of bij bureaucratische frustratie. Aarzel niet en meld dit bij het bestuur: bestuur@transvisie.nl
We nemen alle klachten serieus en geven je zo snel mogelijk een reactie, uiterlijk binnen 10 werkdagen.
Transvisie heeft een aantal interne en externe spelregels. Externe spelregels die van belang zijn tijdens onze contacten met derden zijn: