Bestellen via Transvisie.

Hoera, een Mensje

voor-de-pr-

€ 12,50

Els Schijf – Hoera, een Mensje Nederlands | Paperback | 2020 | 

Leidraad voor ouders en leerkrachten van genderdysfore kinderen. Dit boek is geschreven door de moeder van een transgender meisje. Het is een geheel herziene uitgave waarin de succesvolle boekjes ‘Genderdysforie en school’ (2010) en ‘Hoera, het is een mensje'(2010) zijn samengebracht.

Exclusief te bestellen via Boekhandel Savanna Bay

Transgender, een toegankelijke gids.

Transgender, een toegankelijke gids (2019) Gids voor mensen met een licht verstandelijke beperking, hun begeleiders en mensen die laaggeletterd zijn.

Voor wie is deze Gids bedoeld? Deze gids is geschreven voor licht verstandelijk beperkte mensen – lvb mensen – die hun genderidentiteit willen onderzoeken en/of die in transitie willen gaan. De gids is ook bedoeld voor zorgprofessionals om hier met lvb mensen over te kunnen praten. Ook voor laaggeletterden zou de gids een uitkomst kunnen zijn.

Wat staat in de gids? Deze gids behandelt de complexe materie rondom transgender-zijn en in transitie gaan in toegankelijke taal en met behulp van illustraties. Wat is het verschil tussen gender en geslacht? Hoe vertel je aan je omgeving dat je trans bent? Wat gebeurt er met je lichaam als je hormonen gebruikt? Deze en veel meer vragen over medische, sociale en juridische transitie komen aan bod.

Hoe kun je aan deze gids komen? Deze is gratis hier te downloaden transgender-een-toegankelijke-gids-2019. Een papieren versie van de gids is te bestellen tegen betaling van administratie- en verzendkosten via TNN.

kaft-transgender-een-toegankelijke-gids