Op zondag 15 oktober hebben we weer een bijeenkomst van Genderhome in Eeterie de Globe (Humanitasgebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (genderhome-groningen@transvisie.nl) maar is zeker niet noodzakelijk. LET OP: vanwege de 4 mijl valt deze bijeenkomst niet op de tweede, maar op de derde zondag van de maand!

—-
THEMA “Hormonen, het vervolg”

Het thema hormonen van een aantal maanden geleden bleek een erg populair thema waar men nog niet over uitgepraat was, dus op verzoek hebben we het opnieuw op de agenda gezet.

Hormonen, voor velen een belangrijk punt in de transitie, of in elk geval een punt waar veel over nagedacht wordt. Kies je voor hormonen, of juist niet? Welke vorm heeft je voorkeur? Pillen, pleisters, injecties, gel? En welke dosis wil je graag? Wil je bijvoorbeeld laag beginnen zodat je kunt wennen aan de veranderingen en kunt ontdekken of dit echt is wat je wilt, of wil je meteen naar de maximumdosering voor de snelst mogelijke veranderingen? Daarover gesproken, welke veranderingen kun je eigenlijk verwachten? Fysiek, maar ook mentaal. In jezelf, maar ook vanuit je omgeving. Welke veranderingen wil je graag, en op welke veranderingen zit je niet zo te wachten? En hoe ga je met die eerste veranderingen om? Scheer je als man bijvoorbeeld je eerste baardharen af of laat je ze juist staan als teken van trots? En op welk punt van je transitie maak je de beslissing om wel of niet voor de hormonen te kiezen?

Dit zijn allemaal vragen en wensen die wij zelf kunnen hebben, maar daarnaast spelen artsen, leeftijd, mogelijke andere aandoeningen en medicatie, of andere omstandigheden ook een rol bij onze opties en mogelijkheden. Zo komt bij de vrouwen tegenwoordig vaak het vraagstuk van progesteron naar voren waar nog veel discussie over bestaat.

—-
TERUGBLIK op 10 september
De bijeenkomst over hoe je aan de buitenwereld kenbaar maakt dat je transgender bent, en wanneer je dat vertelt, gaf veel ruimte voor verschillende invalshoeken. Sommigen vertelden het meteen, anderen wachtten liever wat langer. Er ontstond een constructief gesprek waarin de voor- en nadelen ter sprake kwamen. Wederom een geslaagde bijeenkomst.

—-
PLAATS: Humanitasgebouw Eeterie de Globe A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen

—-
TIJD: Vanaf 14:00 kun je inlopen waarna we om 14:30 officieel starten met een welkom waarna de groepen zullen opsplitsen voor het thema. We borrelen nog wat na vanaf ongeveer 16:30 en sluiten af om 18:00.

—-
MAILINGLIJST
Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de Genderhome bijeenkomsten? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan de mailinglijst. Geen zin meer mails te ontvangen van Genderhome? Stuur ons even een reply, dan halen we je van de mailinglijst.