Hulp bij bemiddelen van een vergoeding bij afwijzing.

In Nederland wordt vanuit de basisverzekering een groot deel van de genderzorg vergoed. Wat er wel of niet wordt vergoed is een taak van de overheid. Op onze website vind je een overzicht met vergoedingen. Klik hier om dit overzicht te bekijken.  Het komt helaas bij sommige personen in transitie voor dat een zorgverzekeraar specifieke zorg en/of behandelingen afwijst voor vergoeding.

Zorgverzekeraars zijn zich soms niet bewust van de gevolgen die deze afwijzing voor vergoeding teweeg brengt. Het helpt de zorgverzekeraar hun eerdere beslissing tot afwijzing te herzien door duidelijk te onderbouwen waarom deze specifieke zorg en/of behandeling wel degelijk vergoed dient te worden.

Onze deskundigen helpen je verder.

Vanaf nu is het mogelijk hulp te krijgen bij het bemiddelen van een vergoeding bij afwijzing. 

Onze deskundigen adviseren en begeleiden personen die door een afwijzing van hun zorgverzekeraar vastlopen in hun transitie. De deskundigen behandelen op dit moment: Problemen met vergoeding aangezichtchirurgies (FFS), Vergoedingen buitenlandse operaties/behandelingen, Kwesties met ontharing (laser+elektrisch) Onze hulp is gratis en vrijblijvend.

Onze deskundigen helpen graag maar kunnen geen succes garanderen. Helaas blijft de overheid de uiteindelijke verantwoordelijke als het gaat om wat wel of niet vergoed wordt. De verzekeraar dient de overheid daarin te volgen. 

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kan je melden via het Transgender Infopunt Nederland door te mailen naar infopunt@transvisie.nl  Geef bij je aanmelding aan dat het hier gaat om bemiddeling vergoeding afwijzing. Onze deskundigen nemen dan binnen 3 werkdagen contact met je op.