Bijeenkomst Genderhome 10 december: "Spelletjes en feestelijkheden"

Op zondag 10 december hebben we weer een bijeenkomst van Genderhome in Eeterie de Globe (Humanitasgebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (genderhome-groningen@transvisie.nl) maar is zeker niet noodzakelijk.

THEMA “Spelletjes en feestelijkheden”

Deze zondag is alweer de laatste bijeenkomst van dit jaar! In plaats van een gescheiden bijeenkomst met een specifiek thema, gaan we deze keer een gezamenlijke bijeenkomst houden zonder thema.

De feestdagen zitten vaak al vol met verplichtingen, leuke dan wel minder leuke, zeker voor ons transgenderpersonen waarbij misschien verwacht werd of wordt dat je in de nette kleding van je oude gender op familiebijeenkomsten kwam/komt en bepaalde onderwerpen echt niet besproken mogen worden. Dus wij gaan deze maand niet een ‘verplichting’ toevoegen aan deze toch al drukke tijd in de vorm van een thema. In plaats daarvan maken we er met z’n allen een gezellige middag van, waarbij we in kleinere groepjes (die we zelf mogen maken en mogen wisselen zo vaak je wilt) vrijblijvend kunnen praten over wat dan ook. Daarnaast zorgen wij voor een gezellige aankleding, feestelijke snacks, en een aantal spelletjes, zodat we alvast een beetje in de feeststemming kunnen komen.

Hoewel wij voor een paar dingen zorgen, voel je vrij om vooral ook zelf dingen mee te nemen! Is er een spel dat je graag speelt en aan anderen wilt introduceren? Neem het mee! Is er een gerechtje dat je graag maakt en anderen wilt laten proeven? Graag! (Vooral de spelletjes zijn welkom, onze eigen collectie is niet heel uitgebreid :P.)

Voor sommigen wordt komende zondag een extra feestdag bij de vele deze maand, voor anderen één van de weinige feestdagen waarbij ze zichzelf kunnen zijn. Maar hopelijk voor allemaal gewoon een ouderwets gezellige zondag.

TERUGBLIK: op 12 november
Vorige maand kwamen n.a.v. het thema ‘ongewenste gevolgen van de transitie’ mooie gesprekken op gang waarbij we middels de verhalen die men vertelde konden ervaren dat er wel degelijk ongewenste gevolgen zijn waar we niet altijd mee naar buiten durven te komen of die ons weerhouden van beginnen met de medische transitie, maar we konden elkaar daarin ook ondersteunen en tips en ervaringen delen.


PLAATS: Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’ A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen


TIJD: Vanaf 14:00 kun je inlopen waarna we om 14:30 officieel starten met een welkom. We borrelen nog wat na vanaf ongeveer 16:30 en sluiten af om 18:00.


MAILINGLIJST:
Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de Genderhome bijeenkomsten? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan de mailinglijst. Geen zin meer mails te ontvangen van Genderhome? Stuur ons even een bericht, dan halen we je van de mailinglijst.