Bijeenkomst Genderhome 10 maart: "Coming out"

Zondag 10 maart hebben we weer een bijeenkomst van Genderhome in Eeterie de Globe (Humanitasgebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (genderhome-groningen@transvisie.nl) maar is zeker niet noodzakelijk.

THEMA “Coming out”
      
Op een gegeven moment kom je erachter dat je misschien toch wel wat twijfels hebt over je gender en dat je misschien transgender zou kunnen zijn. Misschien vallen ineens alle puzzelstukjes op hun plaats en weet je het zeker, maar misschien is er ook nog een hele zoektocht nodig.

Als je besluit die zoektocht en het traject aan te gaan, kun je het uiteindelijk niet voor jezelf houden, maar moet je het aan anderen vertellen en ‘uit de kast komen’. Maar hoe doe je dat? En bij wie? En wanneer? Vertel je het bijvoorbeeld zodra je de eerste twijfels hebt meteen aan bepaalde mensen zodat je die zoektocht niet alleen hoeft te doen, of wacht je juist met het vertellen totdat je het zelf zeker weet? Zijn je ouders bijvoorbeeld de eersten die het te weten komen omdat ze zo dichtbij staan, of zijn dat juist daarom de laatsten? Weten ze het überhaupt? En hoe kom je uit de kast? Met een serieus gesprek, of juist met een grap?

De eerste coming out is niet de enige. Vaak moet je het op andere momenten aan andere mensen ook vertellen. Denk hierbij aan werk, of studie, of school. Wanneer vertel je het daar en hoe pak je dat aan?

En aan de andere kant van het spectrum, als je al tijden als jezelf leeft en tevreden bent met de resultaten en je transitie wellicht niet meer op de voorgrond staat in je leven, ga je het mensen dan überhaupt nog vertellen?


TERUGBLIK op 11 februari
Vorige maand was het thema relaties, een thema waar zoals altijd veel over te bespreken valt. Dit gebeurde ook, maar desondanks werd er ook van het thema afgedwaald waardoor er een heel vrije en gezellige en open bijeenkomst ontstond met veel interessante gesprekken.

PLAATS: Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’ A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen

TIJD: Vanaf 14:00 kun je inlopen waarna we om 14:30 officieel starten met een welkom waarna de groepen zullen opsplitsen voor het thema. We borrelen nog wat na vanaf ongeveer 16:30 en sluiten af om 18:00.

—-
MAILINGLIJST
Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de bijeenkomsten van Genderhome? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan de mailinglijst. Geen zin meer mails te ontvangen van Genderhome? Stuur ons even een reply, dan halen we je van de mailinglijst.