Laat de tekst voorlezen
Getting your Trinity Audio player ready...

Bijeenkomst Genderhome 12 mei: "De invloed van transgender zijn op beroeps- en studiekeuze"

Zondag 12 mei hebben we weer een bijeenkomst van Genderhome in Eeterie de Globe (Humanitasgebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (genderhome-groningen@transvisie.nl) maar is zeker niet noodzakelijk.

THEMA “De invloed van transgender zijn op beroeps- en studiekeuze”

Transgender zijn is niet een keuze die je één keer maakt en daarna er niet meer over na hoeft te denken of er niets meer mee hoeft te doen, dat weten we allemaal. Het is een beslissing die en een proces dat grote gevolgen heeft voor je leven en daardoor ook in vele andere aspecten van je leven sijpelt. Eén voorbeeld hiervan is je werk / studie / dagbesteding.

Daar gaan we het komende bijeenkomst over hebben. Ben je bijvoorbeeld van baan etc. veranderd nadat je uit de kast gekomen bent, omdat je baas of collegae niet accepterend waren, omdat je je transgenderverleden liever verborgen houdt, of omdat je in een veld werkte dat stereotypisch geassocieerd wordt met je oude geslacht? Of ben je juist bij je oude baan etc. gebleven omdat je die stereotiepe genderrollen wilt doorbreken, omdat die mensen je toch al goed kennen, omdat je dat werk leuk vindt om te doen en de mogelijke nadelen ervoor over hebt, of welke redenen dan ook?

Deze dingen gaan we bespreken: in hoeverre beïnvloedt je transgender zijn je beroepskeuze / studiekeuze / dagbesteding / etc.? Deze keer splitsen we de groepen niet op, maar maken we er één grote bijeenkomst van.


TERUGBLIK op 14 april
Vorige maand ging het over wat we zelf konden doen om de wachttijd te overbruggen. Bij de heren was het een gezellig klein groepje voor wie het thema niet meer van toepassing was, dus daar werden heel andere maar zeker niet minder nuttige en fijne onderwerpen besproken. Bij de dames werd wel bij het thema gebleven, en daar werden ook zeker goede tips uitgewisseld waar menigeen iets aan had. Wederom een geslaagde bijeenkomst.


PLAATS: Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’ A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen

TIJD: Vanaf 14:00 kun je inlopen waarna we om 14:30 officieel starten met een welkom. We borrelen nog wat na vanaf ongeveer 16:30 en sluiten af om 18:00.


MAILINGLIJST
Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de bijeenkomsten van Genderhome? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan de mailinglijst. Geen zin meer mails te ontvangen van Genderhome? Stuur ons even een reply, dan halen we je van de mailinglijst.