Bijeenkomst Genderhome 13 augustus: ‘Twijfels voor, tijdens en na de transitie’

Op zondag 13 augustus hebben we weer een bijeenkomst van Genderhome in Eeterie de Globe (Humanitasgebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (genderhome-groningen@transvisie.nl) maar is zeker niet noodzakelijk.

—-
THEMA “Twijfels voor, tijdens, en na de transitie”

Twijfelen is menselijk, maar op gendergebied twijfelen de meesten van ons hoogstwaarschijnlijk meer dan de gemiddelde cispersoon. Deze twijfels kunnen zowel voor, tijdens, als na de transitie opspelen. Denk bijvoorbeeld aan twijfels over wie of wat je bent, over wat je wilt, over hoe je uit de kast komt en bij wie, over wat je nieuwe naam gaat zijn, over welke hulpmiddelen je wel of niet wilt gebruiken (binders, protheses, etc.), maar ook over de keuze voor wel of geen hormonen, welke operaties je wel of niet wilt, of je wel goed hebt gedaan aan bepaalde beslissingen, en ga zo maar door.

Wat doe je vervolgens met die twijfels? Houd je die voor je totdat je het helemaal helder voor jezelf hebt om het daarna aan te kondigen, of bespreek je ze juist met een vertrouwd persoon? Wie vertel je dingen als eerste? De mensen die het dichtst bij je staan, of bewaar je hen juist voor later? Hoe pak je dat vertellen dan aan? En neem je mensen mee in je proces en laat je hen meebeslissen, of wil (of moet) je het juist alleen doen?

Voel je je überhaupt veilig en vrij genoeg om bepaalde twijfels uit te spreken? Zo nee, waarom niet? Zijn het bijvoorbeeld angsten om niet serieus genomen te worden als daadwerkelijk transgenderpersoon, zijn het onderwerpen waar misschien een taboe op ligt, of iets heel anders?

Dit is slechts een kleine selectie van allerlei vragen en twijfels die we kunnen hebben, en komende bijeenkomst hebben we de gelegenheid om al die twijfels en vragen op tafel te leggen. Alle twijfels wegnemen is wellicht niet mogelijk, maar ervaringen uitwisselen over hoe verschillende mensen bepaalde dingen aangepakt hebben kan al heel wat verheldering geven.

—-
TERUGBLIK op 9 juli
De bijeenkomst over hoe om te gaan met zomers weer was heel toepasselijk op een erg zomerse dag. Maar ondanks de hitte was het binnen goed uit te houden, konden we een goed gesprek hebben, en was het een geslaagde bijeenkomst.

—-
PLAATS: Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’ A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen

—-
TIJD: Vanaf 14:00 kun je inlopen waarna we om 14:30 officieel starten met een welkom. We borrelen nog wat na vanaf ongeveer 16:30 en sluiten af om 18:00.

—-
MAILINGLIJST
Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de Genderhome bijeenkomsten? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan de mailinglijst. Geen zin meer mails te ontvangen van Genderhome? Stuur ons even een mail, dan halen we je van de mailinglijst.