Bijeenkomst Genderhome 14 april: "Wachten tijdens de wachtlijsten"

 Zondag 14 april hebben we weer een bijeenkomst van Genderhome in Eeterie de Globe (Humanitasgebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (genderhome-groningen@transvisie.nl) maar is zeker niet noodzakelijk.

THEMA “Wachten tijdens de wachtlijsten”

Gedurende de transitie komen we met een heleboel wachtlijsten in aanraking: de eerste wachtlijst voor de intake om überhaupt in een transitie te kunnen gaan, maar ook daarna zijn de wachtlijsten helaas niet voorbij. Wachtlijsten voor psychologen, wachtlijsten voor hormonen, en wachtlijsten voor verschillende operaties, om er maar een paar te noemen.

Genoeg momenten om ons geduld te oefenen, maar dit kan ook heel frustrerend en op momenten wanhopig voelen, en vooral ook heel lang. Dat de wachttijden lang zijn weten we allemaal, maar hoe kunnen we die wachttijd doorkomen? Dit gaan we komende bijeenkomst bespreken.

Welke dingen kun je zelf bijvoorbeeld al doen om de wachttijd te overbruggen? Denk bijvoorbeeld aan logopedie, nieuwe kleding kopen, of alvast je kleding- en keukenkast opnieuw inrichten ter voorbereiding op een operatie. Maar naast de fysieke, concrete dingen die je kunt doen zijn er ook mentale dingen en strategieën die je kunt inzetten. Welke werken voor jullie?

Komende bijeenkomst gaan we tips en ervaringen uitwisselen, en elkaar hopelijk op die manier verder helpen om die ellenlange wachtlijsten hopelijk iets minder lang aan te laten voelen.

TERUGBLIK op 10 maart
Vorige maand was het thema coming out, een thema dat nooit ‘klaar’ is, en waar dus ook veel over gesproken kan worden. Dit leverde ook deze maand weer veel interessante gesprekken op.

PLAATS: Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’ A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen

MAILINGLIJST
Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de bijeenkomsten van Genderhome? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan de mailinglijst. Geen zin meer mails te ontvangen van Genderhome? Stuur ons even een reply, dan halen we je van de mailinglijst.