Corine van Dun treedt aan als voorzitter van Transvisie.

Op 16 januari 2023 heeft het bestuur van patiëntenorganisatie Transvisie met veel genoegen Corine van Dun benoemd als voorzitter van de stichting. Na een uitgebreide selectieprocedure en kennismaking heeft het bestuur en de Raad van Advies de volste vertrouwen in Corine van Dun als nieuw voorzitter van Transvisie.

Corine van Dun is zeker geen onbekende naam in de politieke en belangenbehartiging ’s wereld.
Ze was gemeenteraadslid in Utrecht (D66) Ook is een voorzittersrol is haar niet vreemd. Eerder was zij voorzitter voor belangenorganisatie Transgender Netwerk Nederland. Op dit moment is Corine ook voorzitter voor Transmotion/TranScreen: een organisatie die zich inzet doormiddels van sociale en culturele activiteiten rond het thema transgender.

Sinds het aftreden van Maureen van Leeuwen in december 2022 was het bestuur opzoek naar een nieuwe voorzitter. Omdat de stichting wilt toewerken naar een nieuwe richting is Corine benoemd voor een periode van tweejaar. Het bestuur is ervan overtuigd dat Corine de juiste persoon is om samen met alle vrijwilligers aan een nieuw Transvisie te werken.

“Samen met alle vrijwilligers van Transvisie wil ik de problemen van transgenderpersonen nog meer op de agenda zetten van zorgverzekeraars, zorgaanbieders en de landelijke politiek”

Corine van Dun

Naast de benoeming van Corine heeft het bestuur een nieuwe penningmeester, secretaris en bestuurslid HRM mogen verwelkomen. Het bestuur van Transvisie is nu weer op volledige sterkte.

De aankomende periode zal Corine worden ingewerkt als voorzitter en zich voorstellen aan stakeholders en partners.

Voetnoot:
Voor persaanvragen en/of interviewverzoeken kan je contact opnemen met
Sam van den Berg via communicatie@transvisie.nl of 06-43287938

Dit persbericht is beschikbaar als PDF