De week van de lentekriebels: aandacht op scholen voor seksuele en genderidentiteit.

Op 15 maart is de Week van de Lentekriebels van start gegaan voor het basisonderwijs.

Het thema dit jaar is seksuele en genderdiversiteit. Rutgers en de GGD vragen in deze week aan de scholen om aandacht te besteden aan sekse, gender en seksuele diversiteit. Want het is belangrijk dat er op school aandacht is voor seksuele en genderdiversiteit zoals seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken. Niet heteroseksualiteit moet de norm zijn, maar diversiteit. En of je je jongen of meisje voelt is niet zwart-wit.

Met behulp van deze lesmethodes kunnen leraren en scholen het gesprek over diversiteit op gang brengen. Op de speciale themapagina is de speciaal ontwikkelde Handreiking sekse, gender en seksuele diversiteit gratis te downloaden. Deze handreiking bevat aandachtspunten en tips voor het behandelen van sekse, gender en seksuele genderdiversiteit in de klas.

In de lesmethode Kriebels in je buik zitten de thema’s seksuele en genderidentiteit, maar ook sekserollen, geïntegreerd in verschillende lessen. Ook is er informatie over intersekse en transgender toegevoegd aan de lessen. Vanaf maandag 15 maart zullen een aantal van deze vernieuwde lessen gratis toegankelijk zijn.
Meer weten over het Lentekriebels programma? Kijk dan op www.kriebelsinjebuik.nl.