Genderhome 8 JANUARI: “Altijd feest met kerst en oudjaar?”

Op ZONDAG 8 JANUARI hebben we weer een Genderhome bijeenkomst in Eeterie de Globe (Humanitas gebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (genderhome-groningen@transvisie.nl) maar is zeker niet noodzakelijk.


THEMA “Altijd feest met kerst en oudjaar?”
Eind december en de eerste dagen van januari staan vaak bol van tradities die aardig wat sociale druk kunnen opleveren. Niet alleen in de familiesfeer maar ook in de normaal meer zakelijke omgeving van werk, opleiding of verenigingsleven. Hoe hebben we ons er doorheen geslagen? Werd het opeens ongemakkelijk toen bleek dat een wat verder staand familielid niets van je transitie mee bleek te hebben gekregen? Of bleek men opvallend tolerant terwijl jij met angst en beven naar het kerstdiner had toegeleefd.

Maar er liggen ook bijzondere kansen in die periode. Heb je de samenkomst van een breder deel van je familie wellicht aangegrepen om hen te verrassen met een mooie coming out? Of heb je er als goed voornemen voor gekozen om in het nieuwe jaar geen verstoppertje meer te spelen? Ben je bijvoorbeeld enthousiast en uitgesproken in je nieuwe genderexpressie naar de nieuwjaarsreceptie op je werk gegaan?

Of heb je de eindejaarsactiviteiten juist overgeslagen? Zijn familiebanden een illusie gebleken sinds je coming out? Waren het de ergste dagen van het jaar omdat je juist terwijl iedereen plezier heeft in je eentje thuis zat?

Wat zijn onze ervaringen geweest? Is deze sociaal intensieve periode een zegen geweest? Of heb je juist opvang en steun nodig na een familiedrama. Alles mag je met ons delen.


TERUGBLIK op 11 december
De eindejaarsbijeenkomst kan rustig een succes genoemd worden. Het is altijd een uitdaging om bewust een luchtige en ludieke benadering van serieuze thema’s te proberen. Gelukkig pakte het prima uit. Leuk ook hoe door inbreng van de deelnemers de spelregels ter plekke aangepast werden en zo extra interactie werd toegevoegd.


PLAATS: Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’ A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen


TIJD: Vanaf 14:00 kun je inlopen waarna we om 14:30 officieel starten met een welkom. We borrelen nog wat na vanaf ongeveer 16:30 en sluiten af om 18:00.


MAILINGLIJST
Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de Genderhome bijeenkomsten? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan de mailinglijst.