Genderhome-bijeenkomst op zondag 11 september.

Op zondag 11 september hebben we weer een Genderhome-bijeenkomst in Eeterie de Globe (Humanitas-gebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (via genderhome-groningen@transvisie.nl), maar is zeker niet noodzakelijk.

Over de bijeenkomst

Thema: “Tour de Trans reprise. Schrijver Eus van der Grift spreekt met ons over reizen als transpersoon.”

Het zal velen niet ontgaan zijn dat onze gastspreker Eus van der Grift vorige maand op het laatste moment moest afzeggen. Zijn hond Amma was plotseling ernstig ziek geworden. Wij zijn er in geslaagd om hem voor de komende bijeenkomst opnieuw vast te leggen. Met Amma gaat het zoveel beter dat het er op lijkt dat ze zelfs meekomt!

Op zaterdag 2 juli was in Groningen de presentatie van het boek “Tour de Trans” van Eus van der Grift. Een dubbel reisverslag: in ruim acht jaar liep en fietste hij samen met zijn hond Amma van Groningen naar Istanbul. Tegelijkertijd maakte hij ook de oversteek van vrouw naar man om te eindigen als gendernomade. Eus is geen onbekende van ons en omschrijft Genderhome ook in zijn boek.

Voor komende bijeenkomst hebben wij Eus opnieuw uitgenodigd om te vertellen over reizen als trans persoon in het algemeen en over zijn reis in het bijzonder. Daarbij legt hij focus op zijn ontwikkeling als transpersoon tijdens de reis.

Hoe hij zijn transitie zag als het waarmaken van een droom op zichzelf in plaats van de genderdysforie juist te zien als een obstakel bij het waarmaken van zijn dromen. Daarnaast vertelt hij meer praktisch over het reizen als trans persoon. Wat vertel je bijvoorbeeld wel en niet aan je omgeving.

Na zijn verhaal is er uiteraard alle ruimte voor het uitwisselen van gedachten. Met Eus, maar ook met elkaar: ervaringen uitwisselen, problemen voorleggen, oplossingen delen. Hoe ga je om met paspoortcontroles als je nog niet je naam officieel veranderd hebt of je totaal niet lijkt op je foto? Of hoe doe je dat bijvoorbeeld met je protheses bij controles op vliegvelden? Hoe ga je om met binders die je max 8 uur mag dragen terwijl je op vakantie vaak niet de rust en ruimte hebt om die uit te trekken?

Aanmelden

Je hoeft je niet aan te melden voor deze bijeenkomst, maar het mag wel. Stuur ons als je je wilt aanmelden een mail via genderhome-groningen@transvisie.nl.

Locatie

Deze bijeenkomst vindt plaats in het Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’, A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen.

Tijd

Vanaf 14.00 uur kun je inlopen. Om 14.30 uur starten we officieel met een welkom. We borrelen nog wat na vanaf ongeveer 17.00 uur en sluiten af om 18.00 uur.

Terugblik op de bijeenkomst van 14 augustus

Vorige keer was dus even improviseren. Eus had zich zaterdag tegen middernacht afgemeld en wij zagen op zo’n korte termijn geen mogelijkheid iets anders te regelen. We hebben het dus zonder thema gedaan. De opkomst was dit keer iets minder dan de laatste tijd gebruikelijk. Niet erg verwonderlijk aangezien er op alle spoorlijnen naar Groningen (behalve die uit de richting Winschoten) werkzaamheden waren. Daarnaast was het extreem warm. Toch was er een redelijke groep en was er een sterke opkomst uit de hoek van oudgedienden, leuk om mensen (weer) eens te zien. Inhoudelijk hebben wij kennelijk niet altijd een thema nodig; er bleek genoeg te bespreken. Zo ontstond er een interessante discussie over trans mensen in de topsport rond een aanwezige ervaringsdeskundige.

Achteraf hebben we van het hete weer een deugd gemaakt en hebben we heerlijk nageborreld in de tuin.

Mailinglijst

Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de Genderhome-bijeenkomsten? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan onze mailinglijst.