Genderhome ZONDAG 11 DECEMBER: “Terugkijken met een glim- of grimlach”

Op ZONDAG 11 DECEMBER hebben we weer een Genderhome bijeenkomst in Eeterie de Globe (Humanitas gebouw) in Groningen. Aanmelden voor de bijeenkomst mag (genderhome-groningen@transvisie.nl) maar is zeker niet noodzakelijk.

THEMA “Terugkijken met een glim- of grimlach” Zoals gebruikelijk houden we als jaarafsluiting in december een wat luchtigere bijeenkomst dan anders. Dit jaar wilen we dat doen via een gespreksvorm met een aantal spelelementen er in. Kom onbevangen en laat je verrassen. Terugkerende onderwerpen daarin zullen hoogte- en dieptepunten zijn. Tijdens de transitie in het algemeen en het aflopende kalenderjaar in het bijzonder bijvoorbeeld. We gaan afwegingen maken en komen dan tot een eindbalans. We proberen eerder dan anders over te stappen op de informele borrel achteraf. De eerste consumptie krijg je van ons dit keer.

VRAAG over 15 jaar Genderhome Deze maand sluiten we het 15de bestaansjaar van Genderhome af. Daarom willen we in de eerste helft van komend jaar iets speciaals organiseren om dat te vieren. Hebben mensen daar creatieve ideeën voor? Willen we gewoon een feest? Iets op een middag met lekker eten, of liever iets op een avond met muziek? Gaan we wat actiefs doen, zwembad afhuren, speurtocht, of bedenk zelf iets? Of denkt men eerder aan iets meer inhoudelijks met bijvoorbeeld lezingen of workshops? Laat het ons weten als je een idee of uitgesproken voorkeur hebt. Dat kan op de bijeenkomst maar bijvoorbeeld ook via een reply op deze mail.

TERUGBLIK op 16 oktober We blijven even terugkijken. Op de bijeenkomst op 16 oktober was de opkomst wat lager dan anders maar dat gaf ook een prettige besloten sfeer. Bij de mannen lag de nadruk minder op chirurgen en hoe je dat proces aan wilt pakken, omdat de meeste mannen nog aan het begin van hun transitie stonden. Wel veel aandacht voor de eerste psychologen en wat de ervaringen daar (kunnen) zijn. Daarnaast was er genoeg tijd over om wat andere vragen die speelden te bespreken. Bij de vrouwen ging het aanvankelijk ook over de psychologen die je diagnose moeten stellen. Maar het bleek al snel moeilijker te zijn om bijvoorbeeld chirurgen te vertrouwen. Specialisten praten vaak in vrij klinische termen over ingrepen die voor ons heel ingrijpend en vaak intiem zijn. Of iemand uiteindelijk kiest voor een warme persoonlijke benadering of de bekwaamste specialist verschilt enorm per persoon.

PLAATS: Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’ A-kerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen

TIJD: Vanaf 14:00 kun je inlopen waarna we om 14:30 officieel starten met een welkom. We borrelen nog wat na vanaf ongeveer 16:00 (iets eerder dan anders dus) en sluiten af om 18:00.

MAILINGLIJST Ben of ken je Noordelijke transpersonen die graag mee willen doen aan de Genderhome bijeenkomsten? Vraag ze ons een mail te sturen op genderhome-groningen@transvisie.nl, dan voegen we ze toe aan de mailinglijst.