In Memoriam Sabrina ter Horst

Op 7 april 2021 overleed Sabrina ter Horst.
Sabrina had als man een hoge internationale functie binnen de marine en leefde thuis als vrouw. Die twee werelden hield ze strikt gescheiden. Totdat ze de kans om met vervroegd pensioen te gaan met beide handen aangreep. Vanaf dat moment ging ze volledig als vrouw door het leven.

Binnen de transgender wereld nam Sabrina haar unieke eigen plaats in. Haar motto: ‘Een man is een persoon die zich man voelt. Een vrouw is iemand die zich vrouw voelt.’ Het voelen en op die manier zeker zijn van haar identiteit was voor haar genoeg.  Maar ze wist heel goed dat de weg voor andere transgender personen heel anders kon zijn. Waar het maar kon, vertelde zij haar verhaal en gaf voorlichtingen. Zij was tot 2020 vrijwilliger bij transvisie.
Sabrina genoot van het leven. Ze was gelukkig met haar mooie carrière, haar grote liefde Jeanet, en de fijne reizen die zij tot op hoge leeftijd samen maakten. Meerdere keren zei ze dat ze hoopte dat er geen reïncarnatie bestond, want: ‘Zo’n mooi leven krijg ik nooit meer!’
Sabrina is 80 jaar geworden.
Wij wensen haar partner Jeanet heel veel sterkte toe!

link naar haar levensverhaal
https://roze-ouderen.ihlia.nl/levensboeken/de-collectie-levensverhalen/sabrina-ter-horst/
 
link  naar een interview