Internationaal onderzoek naar invloed coronacrisis op trensgenderzorg en gezondheid

Er is een internationaal onderzoek gestart naar de invloed van de coronacrisis op de transgenderzorg en gezondheid.

We ervaren allen het effect van de aangescherpte corona-maatregelen op ons persoonlijk sociaal leven. Covid-19 heeft niet alleen effect op de organisatie en toegankelijkheid van onze gezondheidszorg en het werkritme van alle gezondheidswerkers, maar uiteraard ook op kwetsbare groepen binnen de zorg. We verwachten ook effect op de transgenderzorg en op trans personen.

Om deze impact goed in kaart te brengen, werkt het Transgender Infopunt mee aan een wereldwijde trans-specifiek studie. In de gangbare studies is er immers geen aandacht voor trans-specifieke aspecten. Deze studie heeft als doel de impact van de COVID-19 pandemie te meten op de gezondheid van en gezondheidszorg voor transgender personen. De resultaten zullen zorgverleners en transorganisaties beter informeren zodat ze eventuele negatieve gezondheidsimpact beter kunnen opvangen.

Ben jij een transgender persoon van 16 jaar of ouder, dan nodigen we jou uit om de enquête in te vullen. De vragenlijst is beschikbaar in het Duits, Engels, Kroatisch, Nederlands, Spaans, Turks, Russisch, Servisch en Zweeds. De enquête duurt ongeveer 20 minuten en is volledig anoniem. Tussendoor stoppen kan daarom niet, dus neem even rustig je tijd!

Meer achtergrondinformatie over de studie kan je hier teruglezen: http://www.transcarecovid-19.com/nederlands/. De studie kreeg ethische goedkering van het UZ Gent.

Er worden respondenten vanuit de hele wereld gezocht om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst is ook in het Nederlands beschikbaar.