Lisa van Ginneken kondigt vertrek bij Transvisie aan

Onze voorzitter, Lisa van Ginneken, heeft aangekondigd volgend jaar op 1 april te stoppen. Tijdens haar voorzitterschap heeft de transgenderzorg een enorme impuls gekregen, is Transvisie een vanzelfsprekende factor geworden en staat onze organisatie stabiel. Lisa: “Niet dat het werk klaar is; want dat is nooit klaar. Maar het is aan anderen om daar na april leiding en richting aan te geven. De komende maanden zal ik me nog met toewijding blijven inzetten, ook om een opvolger te vinden en in te werken”.  

Na vijf jaar werken voor Transvisie, waarvan ruim vier jaar in het bestuur wil Lisa zich op nieuwe uitdagingen gaan richten. Ze is kandidaat voor het Tweede Kamerlidmaatschap namens D66. “Het was me een eer om onze community te mogen vertegenwoordigen. En wat er ook gebeurt, ik zal in de toekomst altijd aandacht blijven vragen voor de belangen van transgender personen”, aldus Lisa. 

Op dit moment is er nog geen opvolger bekend. We willen Lisa’s taken onderbrengen in twee aparte functies voor voorzitter en belangenbehartiger. Houd onze vacatures vanaf volgende week in de gaten voor meer informatie.