(H)Erkenning

Heb je een transgender persoon in je naaste omgeving? Iemand die zich man voelt in het verkeerde lichaam, iemand die zich vrouw voelt, geen van beide of allebei een beetje? Dan ervaar jij vast soms ook dat er maar weinig mensen zijn die zich écht kunnen voorstellen wat er allemaal in je omgaat en wat er op je pad komt. Bij (H)Erkenning vind je die mensen wel. (H)Erkenning is een open gespreksgroep. We organiseren bijeenkomsten voor (ex-)partners van transgender personen en voor ouders, kinderen (18-plus), familie en vrienden van (volwassen) transgender personen.

Aankomende activiteiten

Tijdens de bijeenkomsten staan jouw gevoelens en ervaringen en die van mensen die in een soortgelijke situatie zitten centraal. Je merkt dat je niet alleen staat, dat anderen soortgelijke ervaringen hebben en dat jouw vragen en zorgen er mogen zijn. En – niet onbelangrijk – dat je best mag lachen om de rariteiten die je in je leven met een transgender persoon tegenkomt. De dingen die je wel denkt, maar liever niet uitspreekt tegen je transgender (ex-)partner, kind, ouder of vriend: hier kun je er gewoon over praten. Je vindt kortom herkenning en erkenning. Dat kan een behoorlijke opluchting zijn.

Natuurlijk is niet iedere situatie hetzelfde. De ene relatie lijkt bestand tegen een transitie en een andere niet. Sommige familieleden en ouders verwelkomen hun naaste als trans vrouw, trans man of non-binaire persoon, andere moeten daarvoor een flinke drempel over. En sommige mensen weten simpelweg niet hoe ze met de situatie om kunnen gaan. Dat mag er allemaal zijn. Zelfontplooiing, veiligheid en respect voor ieder ander staan bij (H)Erkenning centraal. Doel van (H)Erkenning mensen met elkaar in contact brengen.

Door onderling informatie en ervaringen uit te wisselen, kun je elkaar helpen. Dat helpt jou om de persoon met gendervraagstukken in jouw leven tot steun te zijn. Maar ook om te ontdekken waarbij jij zelf steun kunt gebruiken. Op jouw beurt breng jij ook altijd waardevolle input voor de groep, of je nu aan het begin van een proces staat of je weg al redelijk gevonden hebt.

Facebookgroepen

Op Facebook zijn er diverse besloten groepen met gelijkgestemden. Transvisie beheert zelf geen Facebookgroepen maar wil het bestaan van deze groepen graag onder de aandacht brengen. De facebookgroepen (voor ouders & verwanten en voor partners) die voor deelnemers aan onze contactgroep relevant kunnen zijn, zijn strikt afgeschermd. Lid worden kan door contact op te nemen met 1 van de beheerders van de Facebookgroep. Dit doen wij op persoonlijke titel. Je kunt ons bereiken via het mailadres herkenning@transvisie.nl.

Contactgegevens
Contacttelefoon

Zit je met vragen en duurt het nog even voor je een bijeenkomst van (H)Erkenning kunt bijwonen? Vrijwillige begeleiders van (H)Erkenning beheren de contacttelefoon van (H)Erkenning. Deze begeleiders zijn zelf ook partner of familie van een transgender persoon. De vrijwilligers zijn niet op ieder moment van de dag bereikbaar, daarom zul je in de meeste gevallen op een ander moment teruggebeld worden als je een vraag hebt. Natuurlijk kun je ook een e-mail sturen met een terugbelverzoek. We proberen je zo snel mogelijk te bellen.

Meer informatie
Frequentie, dagen en tijden, locatie.

H)Erkenning organiseert een aantal keer per jaar een bijeenkomst, vrijwel altijd op een zaterdag (’s morgens voor ouders en naasten, ’s middags voor partners) en ergens in het midden van het land. Altijd is er volop ruimte voor het uitwisselen van persoonlijke ervaringen en het stellen van vragen.

Aanmelden kan via herkenning@transvisie.nl. Je krijgt dan een bevestiging, met daarin ook de locatie en tijdstippen van de bijeenkomst. Wil je in het vervolg ook graag de uitnodigingen voor bijeenkomsten ontvangen, geef dit dan even aan in je e-mail.

Alle naasten van transgender mensen zijn welkom, maar het is – tenzij nadrukkelijk anders vermeld is – niet de bedoeling dat transgender mensen meekomen naar een bijeenkomst van (H)Erkenning. Ouders van transgender kinderen onder 18 jaar kunnen terecht bij de groep Genderkind en ouders (Go)

Nieuws vanuit onze groep
  • All Posts
    •   Back
    • Vrouwengroep
    • Mannengroep
    • Homogroep
    • TransAnders
    • Go
    • Jongeren Go
    • Online jongeren
    • LVB
    • herkenning
    • jongvolwassenen
    • transgender en geloof
    • Genderhome groningen
    • Enschede
    • Transcafé LVB