Meevaren met de Utrecht Canal Pride 2022: een droom die is uitgekomen!

Twee deelnemers van Transcafé LVB en hun begeleiders konden dankzij een financiële bijdrage van Utrecht Gender Divers meevaren tijdens de Utrecht Canal Pride. COC Midden Nederland bood voor deze vier mensen plek aan om mee te varen. Hieronder lees je over de ervaring van Eva tijdens de Utrecht Canal Pride.

Eva: “Toen ik hoorde dat ik mee kon varen was ik heel blij. Een droom die is uitgekomen.

“Ik vond het niet spannend, ondanks dat ik alleen Jess kende (van de online bijeenkomsten). Jess mocht ook meevaren van Transcafé LVB. Het was heel gemoedelijk op de boot. Ik heb nog een tijdje met een dragqueen opgetrokken. Iedereen had respect voor elkaar. Er waren ook nog andere transgender mensen.

“We hebben gedanst op de boot. En het publiek was super. Iedereen had een big smile op zijn gezicht.

“De tijd vloog voorbij. Maar niet iedereen kan op de boot, denk ik, want het is van 12.30 tot 18.00 uur en je staat de hele tijd. Er was voldoende drinken, zoals fris en bier, op de boot en er was ook chips.

“Mijn oud-begeleidster was ook heel blij dat ik haar gevraagd had om mee te varen, want nu kon zij het ook meemaken. Ik ben heel blij dat mijn droom is uitgekomen.”