Meg Rosoff laat zien dat identiteit meer is dan je geslacht of geaardheid.

Mirjam Noorduijn – NRC
[tb-i18n code=”star-rating-number-of-stars” placeholders=”%5B4%2C5%5D”]

NRC recensent Mirjam Noorduijn schreef in haar recensie van 29 juli 2021 over de nieuwe zomerthriller van schrijfster Meg Rosoff. Rosoff laat in haar nieuwe boek de genderidentiteit van de verteller helemaal in het midden. Mirjam schreef het als volgende:

Als je De Godden broers leest valt het nauwelijks op, maar de Amerikaans-Britse auteur Meg Rosoff die in 2016 de Astrid Lindgren Memorial Award voor haar gehele oeuvre won, laat in het midden of de naamloze verteller van haar nieuwe (jeugd)roman een meisje of jongen is. Dat Rosoff hiervoor koos en haar hoofdpersonage zodanig levensecht en complex neerzet dat je dit vanuit je eigen verbeelding zelf kunt invullen is even veelzeggend als bevrijdend: identiteit draait om meer dan iemands geslacht of seksuele geaardheid (of kleur of geloof). Wie je bent zit vanbinnen. Al verandert die eigenheid onherroepelijk door wat er om je heen gebeurt en vooral door de mensen die je tegenkomt, zo laat Rosoff treffend zien in wat het eerste deel van een zomertrilogie moet worden.

NRC 29 juli 2021 – Mirjam Noorduijn

Wij raden je ( Al helemaal na deze recensie ) dit boek zeker aan om te lezen. Dit boek is voor de leeftijd 15+ en bevat 192 pagina’s. Meer jeugdboeken en artikelen? Klik hier voor ons overzicht.