Nieuw boek “Het mooiste meisje was een jongen”

Op de foto: Darren Beau

In aanloop naar 11 oktober, National Coming-Outday en de Transgender Awareness Week verschijnt er nieuw boek met de titel “Het mooiste meisje was een jongen”

Dit nieuwe boek vertelt het verhaal van de autistische Darren die wordt geboren in het lichaam van een jongen maar wilt vanaf zijn peutertijd niets liever dan een meisje zijn.

Diana Stribos (moeder van Darren) vertelt het verhaal van Darren’s ervaringen in dit boek in de ik-vorm. Darren heeft sinds zijn geboorte een complexe vorm van autisme en een zware ontwikkelingsachterstand. Hij kan tot zijn 7e jaar nauwelijks praten. Al die jaren was zijn moeder zijn ‘stem’. Als kleuter ‘verstopt’ Darren zich in een fantasiewereld, en probeert de oorbellen, jurken, schoenen en bh’s van zijn zus en moeder. Diana heeft haar kind vanaf het prille begin serieus genomen en gaat met hem op zoek naar hulp.

De autistische Darren wordt geboren in het lichaam van een jongen, maar wil al vanaf zijn peutertijd niets liever dan een meisje zijn. Maar hoe doe je dat in een maatschappij waar mensen in hokjes denken? In dit openhartige boek beschrijft moeder Diana vanuit de beleving van Darren zijn transgenderproces tot meisje, vanaf het eerste tot aan het achttiende jaar. Na een lange strijd mag Darren eindelijk meisjeskleding op school dragen en als jongen naar de meisjestoiletten gaan. Op de nieuwe middelbare school is Darren enorm populair, maar wat doen de jongens die verliefd op haar zijn, als ze ontdekken dat het mooiste meisje van de school een jongen is? Dit zeer persoonlijke verhaal vol keuzes en hoogte- en dieptepunten bevat de nodige hilarische anekdotes. Maar bovenal hopen Darren en haar moeder met dit boek vooroordelen weg te nemen, kinderen die anders zijn serieus te nemen en mensen te inspireren in hun dromen te blijven geloven.

Uitgeverij Just Publishers

Het boek “Het mooiste meisje was een jongen” is vanaf 11 oktober te koop via diverse kanalen en de boekhandel.