Nu in het Nederlands beschikbaar: The Gender Quest Workbook.

Afbeelding: Cover van De genderzoektocht van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum.

Het amerikaanse boek “The Gender Quest Workbook” van Deborah Coolhart and Rylan Jay Testa is vanaf nu in het Nederlands beschikbaar onder de titel “De genderzoektocht”

De genderzoektocht is een gids voor tieners en jongvolwassenen die hun gender, of het begrip gender, willen onderzoeken. Dit boek is geschreven zowel voor jongeren die vragen hebben over hun genderidentiteit of verschillende manieren willen ontdekken waarop ze hun gender kunnen uiten als voor jongeren die zich best zeker voelen over hun gender maar vragen hebben over hoe ze hun gender thuis, op school op het werk of in relaties kunnen uitdrukken.

Het boek helpt tieners en jongvolwassen om hun genderidentiteit te verkennen en nodigt uit om een eigen, unieke gendertocht te maken. Het is geschreven door ervaringsdeskundigen voor jongvolwassenen die overwegen veranderingen te maken in hun leven die beter bij hun gender passen of juist helemaal niets willen veranderen maar die zo dapper zijn om een spannende gendertocht te maken.

De Nederlandse vertaling volgt de Amerikaanse versie van het boek. De auteurs zijn verheugd dat hun boodschap de Nederlandse markt op deze manier zal bereiken. ‘Er is geen juiste of foute manier om transgender, man, vrouw, agender, genderfluid, non-binair of cisgender persoon te zijn. Je ervaringen kunnen dezelfde zijn of veel verschillen van die van Amerikaanse jongvolwassenen maar de eindboodschap is dat iedereen liefde, ondersteuning en aanvaarding verdient voor wie ze zijn’, aldus Dr. Jayme L Peta, een van de auteurs van het boek.

Tekstbron: persbericht uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum