Transcafé LVB

Begeleiding.

De bijeenkomsten van Transcafé LVB worden begeleid door een vast team van Transvisie-vrijwilligers.

Transvisie zet zich in voor transgender mensen. Transvisie organiseert contact met andere transgender mensen, geeft informatie, voorlichting en komt op voor transgender mensen.

De meeste vrijwilligers van Transcafé LVB hebben ervaring met het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal van deze vrijwilligers is zelf ook transgender. Sommige vrijwilligers zijn transgender en hebben een licht verstandelijk beperking.

Iedere bijeenkomst organiseren we samen met een andere zorgorganisatie in Nederland. Zodat Transcafé LVB voor iedereen een keer dichtbij is.

Wil je dat Transcafé LVB dicht bij jou in de buurt georganiseerd wordt? Geef dan de naam van je zorgorganisatie aan ons door via transcafe-LVB@transvisie.nl, dan kijken wij of dat mogelijk is.  

Een foto van Gio. Hij staat voor een transgender vlag. Gio heeft een bril, grijs haar en een grote glimlach.

Gio van den Heuvel, coördinator Transcafé LVB.

Ik ben vrijwilliger bij Transcafé LVB omdat ik zelf een Transman ben. Ik ben geboren in een meisjeslijf en ik ben door mijn transitie de man die ik wil zijn. Tijdens mijn transitie heb ik contact gehad met andere ervaringsgenoten en dat heeft mij erg geholpen. Sommige zijn hele goede vrienden geworden. Dat wens ik iedereen toe.  

Een foto van Jess. Een man die voor een transgender vlag staat. Jess heeft een bril, een pet op en lacht vriendelijk naar de camera.

Jess Maeijer, vrijwilliger Transcafé LVB.

Ik ben nu 4 jaar mezelf. Ik heb zelf een LVB en ben transman. En ik wil andere transgender mensen met een LVB steunen om zichzelf te zijn.
Een foto van Mike. Een man met bruin haar, bruinkleurige ogen en heeft een zwart shirt aan.
Een foto van Mike. Een man met bruin haar, bruinkleurige ogen en heeft een zwart shirt aan.

Mike Haanstra, coördinator Transcafé LVB.

Ik werk meer dan 15 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Zelf ben ik geboren als man en voel ik mezelf man. Ik hoop dat Transcafé LVB een plek is waar transgender mensen met een verstandelijke beperking steun bij elkaar vinden.

Een foto van Ing. Die staat voor een transgender vlag. Ing heeft bruin haar, lichtbruine ogen en heeft een zwart shirt aan.
Een foto van Ing. Die staat voor een transgender vlag. Ing heeft bruin haar, lichtbruine ogen en heeft een zwart shirt aan.

Ing van Ballegooij, vrijwilliger Transcafé LVB.

Ik ben non-binair en werk in de zorg met mensen met een licht verstandelijke beperking. In de zoektocht naar mezelf vond ik contact met andere transgender personen erg fijn. Ik ben vrijwilliger bij Transcafé LVB om dit ook voor anderen te kunnen organiseren.

Transcafe LVB Quinten
Een foto van Quinten. Hij staat voor de transgendervlag. Hij lacht en heeft een bril en een baardje. En draagt een zwart t-shirt.

Quinten Schouten, vrijwilliger

Transcafé LVB.

Helpen bij Transcafe LVB vind ik leuk. De spellen die we soms doen heb ik gemaakt.  Ik ben zelf een transman. Al meer dan 35 jaar werk ik met mensen met een verstandelijke beperking.