Transcafé LVB

Veel gestelde vragen.

 

– Kan ik als familielid of begeleider ook vragen stellen tijdens de bijeenkomsten?

Een korte vraag kan gesteld worden aan de Transvisie vrijwilligers die aanwezig zijn op de bijeenkomst. Maar het is niet de bedoeling dat familieleden en begeleiders veel vragen stellen in groepsgesprekken of aan (gast)sprekers. De ruimte om vragen te stellen is bedoeld voor de transgenderpersonen met een LVB.

 


 

– Kunnen jullie ook een informatiebijeenkomst organiseren voor begeleiders of familieleden van transgenderpersonen met een LVB?

Ja, bij voldoende belangstelling is dat mogelijk. Stuur een E-mail naar transcafe-LVB@transvisie.nl om ons te laten weten dat u hiervoor belangstelling heeft.

 


 

Waarom zijn de bijeenkomsten verspreid door Nederland?

Zo is er altijd 1 bijeenkomst die dicht bij jou in de buurt is. Een andere keer reis je weer wat verder. Transvisie kan (een deel van) jouw reiskosten na de bijeenkomst aan je terug betalen. Kijk voor meer informatie bij ‘reiskosten terug krijgen’.

 


 

– Moet er een begeleider of familielid met mij mee?

Nee, als je het aankan om zelfstandig te komen mag dat ook. Soms is het fijn om na een bijeenkomst erover te kunnen praten met iemand. Bijvoorbeeld met een vriend(in), familielid of begeleider.

Geef aan als je je aanmeldt of je alleen of met z’n tweeën komt.

 


 

– Is de locatie toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, we zorgen dat de Transcafé LVB locaties toegankelijk zijn voor rolstoel gebruikers.


 

– Is er een invalidentoilet aanwezig?

Ja, iedere locatie heeft een invaliden toilet.

 


– Is er een Doventolk aanwezig?

Nee, er is niet standaard een tolk aanwezig. Je mag natuurlijk zelf een tolk meebrengen als jij dat nodig hebt.

 


 Wat moet ik mee nemen naar een bijeenkomst?

Voor wat eten en drinken wordt gezorgd. Wel kunnen er soms spullen te koop zijn die met transgender zijn te maken hebben bijvoorbeeld: boekjes, of hulpmiddelen als binders of broek / BH vulling. Als je daar interesse in hebt kun je geld of je pinpas mee nemen.

 


– Is Transcafé LVB net zoiets als het gay oké ?

Ja, het lijkt op elkaar. Alleen ligt nu de nadruk vooral op je gender. Of je je man of vrouw, of allebei of geen van beiden voelt. Bij gay oké gaat het vaak over seksuele aantrekkingskracht: op wie je verliefd wordt.

 


– Kan ik me aanmelden bij jullie voor een operatie ?

Nee dat kan niet. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, geen transgenderpoli.

 


 

– Ik vind de wachttijden voor transgenderzorg lang, kunnen jullie helpen?

Nee dat kunnen wij niet. Transcafé LVB hoopt dat praten met mensen die hetzelfde voelen of meemaken, het wachten prettiger maakt.

 


– Is er ook een Facebook groep ?

Nee, er is geen facebook groep van Transcafé LVB We willen graag dat contact gebeurd in een veilige omgeving. Transcafé LVB kan op Facebook niet de veiligheid bieden die we willen.

 


– Hoe kan ik als professional/zorgorganisatie een bijeenkomst van transcafé LVB organiseren?

Stuur een mailtje naar transcafe-LVB@transvisie.nl Dan nemen we contact met je op.

 


 

– Wat doet Transcafé LVB met mijn gegevens?

Die bewaren we volgens de wet en gebruiken we alleen om jou te helpen. We geven informatie niet aan andere mensen. Transcafé LVB houd zich aan de regels van TransvisieDie regels kan je hier lezen