Situatie rond Stepwork

Al geruime tijd krijgen we via ons Informatiepunt en via social media geluiden dat de dienstverlening van Stepwork niet soepel loopt. De meest geoorde klachten gaan over plotseling vertrekkende behandelaren, slechte bereikbaarheid en geannuleerde afspraken.

Stepwork bevestigt dat het onrustig was en dat er inderdaad meerdere behandelaren vertrokken zijn in de afgelopen periode. Stepwork geeft aan er alles aan te doen de problemen op te lossen.

Omdat wij ons zorgen maken over continuïteit en beschikbaarheid van zorg, houden wij hierover al een tijdje contact met de Kwartiermaker Transgenderzorg. Verzekeraars en het ministerie zijn hierbij ook betrokken. Deze partijen spannen zich in om stabiele, extra zorg beschikbaar te krijgen. Verzekeraars zijn concreet bezig met het uitbreiden van het gecontracteerd zorgaanbod op transgenderzorg.

Stepwork vraagt cliënten om bij problemen contact op te nemen via telefoon 0598-3717 17 of via info@stepwork.nl. Dit geldt voor iedereen die op de wachtlijst staat en in de knel komt en ook voor iedereen die onder behandeling is en problemen ervaart.

Mocht het je via die weg toch niet lukken, dan adviseren wij je om niet door te lopen met urgente problemen. Zoek in dat geval contact met een van de andere gespecialiseerde transgenderzorgaanbieders of de algemene ggz bij jou in de buurt. Je kunt ook altijd contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling van je zorgverzekeraar. Zij kunnen je ook helpen bij wachtlijstbemiddeling.

Wil je advies wat te doen? Ons Transgender infopunt NL is te bereiken via 085-1303846.