E-learning ‘contact met transgender personen’ beschikbaar

                       

Vandaag 11 oktober, Coming Out Dag, heeft Linda Voortman, wethouder Diversiteit en Publieksdienstverlening van de gemeente Utrecht de training ‘Contact met transgender personen’ gelanceerd. De training is ontwikkeld om de handelingsverlegenheid van mensen in een publieke functie,  die met transgender mensen te maken krijgen, te verkleinen. De training geeft praktische handvatten om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

Diverse gemeenten hebben samengewerkt bij de ontwikkeling van deze training: Utrecht, Dordrecht, Zoetermeer, ’s-Hertogenbosch, Oss, Leeuwarden, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Maar ook andere organisaties als Patiëntenorganisatie Transvisie, TNN, Indigo, Movisie, kennisinstituten, ervaringsdeskundigen en medewerkers Publieksdienstverlening brachten hun kennis en praktijkervaring in.

De training is gemaakt door Transketeers en vanaf deze week gratis beschikbaar op Movisie-academie.nl onder online cursussen. Hij is ontwikkeld voor ambtenaren, maar te gebruiken door iedereen. In slechts 15 minuten leer je hoe je respectvol om kunt gaan met transgender personen. Hier de link naar de e-learning en een leaflet en hier naar de teaser.

Overigens staat er op de website van Movisie sinds februari al een e-learning voor hulpverleners die in de WMO zorg te maken kunnen krijgen met transgender mensen. deze training heet “Werken met transgender mensen“. Op dit moment worden soortgelijke trainingen ontwikkeld voor verpleegkundigen die met transgender ouderen in contact kunnen komen en voor hulpverleners in de JGZ die met transgender kinderen of jongeren te maken kunnen krijgen.