Van onze leeslijst: Welkom bij de club.

Thema: Transgender mannen       Leestijd:  3 minuten.

Foto: Willemieke Kars

Welkom bij de club.

Auteur: Thomas van der Meer

Iedere maand nemen wij je mee door onze literatuur, film en games lijst. Deze maand hebben wij het boek “Welkom bij de club”  van Thomas van der Meer voor je geselecteerd. Dit boek komt van onze leeslijst voor Transgender mannen.

Synopsis:  Thomas werd geboren met een andere naam in een ander lichaam. Wanneer hij besluit te worden zoals hij zich voelt, lopen de reacties sterk uiteen. Mevrouw Krabbenborg, zijn manager, steekt haar mening niet onder stoelen of banken en schept er plezier in steeds weer te benadrukken hoe ingewikkeld het is. Dennis van de IT verwelkomt hem met open armen in team XY. En zijn moeder geeft trots voor de tweede keer in zijn leven zijn naam op bij de gemeente. Wanneer zijn transitie achter de rug is, besluit Thomas dat hij klaar is met de vooringenomen reacties, en gooit het roer om. Hij begint een nieuwe baan op een plek waar niemand weet van zijn verleden, maar zelfs dan gaat het niet allemaal vanzelf. Want het hokjesdenken zit er diep in, bij de meeste mensen.

In ‘The Office’-achtige scènes schetst Van der Meer met de nodige hilariteit een eerlijk beeld van hoe het is om in transitie te gaan en hoe de omgeving daarop reageert, en legt daarbij de vinger op de zere plek: uiteindelijk willen we allemaal toch graag gewoon normaal zijn, en bepaalt dat voor een deel ons gedrag naar anderen toe.

Meer boeken, films en games over genderidentiteit? Klik hier voor onze literatuur lijst.

Leeftijd vanaf 15 jaar
Boeksoort Paperback
ISBN 9789492928733