Voorstelling Seek Bromance op het Spring in Autumn festival.

Thema: Transgender mannen       Leestijd:  5 minuten.

Een voorstelling over de relatie tussen twee mensen tijdens de wereldwijde pandemie.

Het SPRING in Autumn festival in Utrecht nodigt iedereen uit om de voorstelling Seek Bromance te komen bekijken.  Het SPRING festival wordt gehouden van 27 t/m 31 oktober in Utrecht.

De afgelopen zes jaar heeft Samira Elagoz hun artistieke praktijk gewijd aan onderzoek naar cis-mannen en eerste ontmoetingen. Vijf jaar lang reisde Elagoz met hun performance over seksueel geweld de wereld rond. Na zoveel jaar op tournee begon Sam een zoektocht naar intimiteit en realiseerde zich dat de voorstelling die begon als een oprechte ode aan het vrouw-zijn, uitmondde in een afscheid daarvan.

Seek bromance begon met een bericht dat Elagoz op Facebook ontving van een mysterieus, zich als man presenterend profiel met de naam Aris. In deze film voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om de relatie te volgen tussen twee mensen die elkaar op een uitzondelijk moment in hun leven ontmoeten tijdens de wereldwijde pandemie. Van dagelijkse routines tijdens een lockdown tot een woestijn ver afgezonderd van de rest van de wereld. Met niets meer dan een auto, wat geld en een voorraad testosteron leggen de twee de dynamieken van mannelijkheid en vrouwelijkheid bloot.

 

Tekst bron: Spring Autum Festival Utrecht.