Zorgverzekering en een laag inkomen?

Veel gemeenten hebben een regeling of speciale zorgverzekering voor mensen met een minimuminkomen. Informeer hier bij je eigen gemeente naar. Een greep uit gemeenten en regelingen:

Amsterdam: Woon je in Amsterdam, dan kun je recht hebben op een gratis aanvullende verzekering, zie de website van de gemeente Amsterdam.

Utrecht: Woon je in Utrecht dan is er een zorgverzekering voor de minima. Heb je verder hoge zorgkosten, vanwege je medische transitie, en verdien je maximaal 35.000 euro ? Dan kun je een tegemoetkoming krijgen. Vul het aanvraagformulier in en ontvang 200 euro als tegemoetkoming.

Gemeente Den Haag: Woon je in Den Haag en heb je een minimum inkomen ook dan is er een speciale zorgverzekering mogelijk, zie de website van de gemeente Den Haag.

Rotterdam: Alle inwoners kunnen deelnemen aan het Rotterdampakket. Er is een pakket voor mensen met een minimum inkomen en met een hoger inkomen.

Op de website van gezond verzekerd.nl kun je je eigen gemeente invullen en kijken wat daar de mogelijkheden zijn. Helaas doen niet alle gemeenten mee aan deze website.

Je kunt jaarlijks van zorgverzekering veranderen. Opzeggen tot en met 31 december van het lopende jaar en vervolgens afsluiten bij een nieuwe verzekeraar tot eind januari.