TransAnders          

Een groep voor mensen die 'er tussen in' zitten.

Identiteit
Je bent in verwarring
Omtrent je identiteit
Geen vrouw, geen man,
Maar wat ben je dan?

Behalve transseksuele mensen die duidelijk ervaren dat ze in het verkeerde lichaam zitten, zijn er ook mensen die zich in meerdere of mindere mate genderdysfoor voelen, maar niet dusdanig dat ze een geslachtsaanpassing overwegen. Sommigen hebben wel de behoefte om een gedeeltelijke fysieke aanpassing te doen, anderen hebben die behoefte helemaal niet. Het merendeel voelt zich tussen beide seksen in, maar de mate waarin kan bij eenieder verschillen. Ze voelen zich allemaal noch man noch vrouw, of tegelijkertijd beide, ofwel transgender, tussengender, intergender, nonbinair, genderfluid, androgyn, pangender, ..... Ook deze mensen ervaren hun genderdysforie vaak als een intens storende omstandigheid, die het dagelijks functioneren danig onder druk kan zetten. Want hoe geef je invulling aan wat je ten diepste als jouw eigen unieke identiteit ervaart in een samenleving die gebaseerd is op de indeling man en vrouw?

Achtergrondinformatie en informatie over professionele hulpverlening is te vinden op onze pagina Genderthema's. Informatie over films, boeken, folders en links staat op onze pagina Info. Op deze pagina staat ook een brochure voor transgenders.

Gespreksgroep TransAnders Amsterdam
Dit is een gespreksgroep voor mensen die zich niet thuis voelen in de gangbare genderhokjes en die zoekende zijn en vragen hebben over hun genderidentiteit. Binnen deze groep blijkt er vooral behoefte te zijn aan het uitwisselen van ervaringen. Hoe om te gaan met je 'ergens tussenin' genderidentiteit in het dagelijkse leven. Vanuit deze ervaringen en vragen die leven gaat het gesprek de diepte in. TransAnders is een open groep die je zonder aanmelding kunt bezoeken. Onze groep is een zelfhulpgroep. Dat houdt in dat je met andere bezoekers in gesprek gaat. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers.
Voorafgaand aan je eerste bezoek kun je natuurlijk wel extra informatie vragen, of wat meer over jezelf laten weten, als je daar behoefte aan hebt. Neem dan gerust contact met ons op.

In de toekomst mogelijk ook bijeenkomsten in Groningen
Voor sommige mensen, die onze gespreksgroep in Amsterdam zouden willen bezoeken, is de reis naar Amsterdam lang. Daarom overwegen we om ook bijeenkomsten in Groningen te gaan houden. Dan is er voor mensen in het noorden van het land in ieder geval dichterbij lotgenotencontact mogelijk. Graag willen we eerst weten of er hier werkelijk behoefte aan is. Daarom horen we dat graag van je. Een reactie kan je sturen naar het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gegevens over de bijeenkomsten van TransAnders

Regio Heel Nederland
Toelating
Dit is een open groep voor mensen uit de doelgroep
Doelgroep

Mensen die zich noch man, noch vrouw voelen, beide, of zich ergens tussen de seksen in voelen qua genderidentiteit
Plaats Amsterdam, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam
Wanneer  3e zaterdag van de maand
Duur 14:00 - 17:00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
Begeleiders Jeste en Jacky

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Je kunt altijd vragen stellen

Telefoon

Secretariaat 020 2050 914

Programma

Er wordt gewerkt met maandelijks te bepalen thema's. Uitgangspunt is dat de groepsleden zelf bepalen waar het tijdens de bijeenkomst over zal gaan.

   
AGENDA 2017  
21 januari In hoeverre denk je dat je eenzaam gaat worden als je een proces van (gedeeltelijke) geslachtsverandering gaat beginnen?
18 februari Hoe vul je als non binair persoon seks in?
18 maart Waarover twijfel je in een proces van genderbevestiging en/of geslachtsverandering?
15 april Denk je dat er in de toekomst meer begrepen gaat worden van mensen die zich niet duidelijk bij man of vrouw indelen?
20 mei  
17 juni  
15 juli  
19 augustus  
16 september  
21 oktober  
18 november  
16 december  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


terug naar bovenWebsites
Gendervariety.com. Website met diverse persoonlijke verhalen over de grote ruimte tussen man en vrouw in.
Vereniging voor genderdiversiteit. Veel informatie over transgenders is te vinden op de website van de V
ereniging voor genderdiversiteit.
Op deze website is een ook manuscript met feiten over transgenders te downloaden.

Artikel in Trouw (aangeleverde informatie, 25 mei 2015)
Onderweg van man naar vrouw raakte Selm Wenselaers de weg kwijt. Lees het verhaal.

Interview bij Jinek van Mounir Samuel (5 juni 2015)
Mo Samuel vertelt de stap om van Monique te gaan naar Mounir en de weg erna.