Laat de tekst voorlezen
Getting your Trinity Audio player ready...

Subsidieregeling voor het plaatsen van borstprotheses verlengd!

Goed nieuws, de subsidieregeling voor het plaatsen van borstprotheses bij transgender personen is verlengd tot 1 februari 2028.

Als transgender personen een borstvergroting willen, wordt deze operatie vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar. In dat geval kunnen zij een subsidie aanvragen waarmee zij een operatie om borstprothesen te plaatsen, kunnen betalen. Vanaf 1 september 2021 mag deze subsidie ook aangevraagd worden voor andere bewezen effectieve operaties om borsten te vergroten.

Dit geeft voor transgender personen meer mogelijkheden om een borst vergrotende operatie te laten uitvoeren die bij hen past. Als je meer wil weten over mogelijke operaties, neem dan contact op met een arts. Zij kunnen je informeren over de voor- en nadelen van operaties zodat je een goede afweging kan maken tussen het mogelijke resultaat en de risico’s.

Meer informatie over deze subsidieregeling vind je op onze website: https://transvisie.nl/algemeen/zorgverzekering-vergoedingen/vergoeding-borstvergroting/ en op https://www.dus-i.nl/subsidies/borstprothesen-transvrouwen

Foto: cottonbro studio